fbpx

Magtisztítás, szállítóeszközök, elektronikus osztályozás, szárítás, tárolás, porelszívás, kulcsrakész üzemek

Írta: Szerkesztőség - 2014 május 19.
Lepsény vetőmagüzemi beruházás 2013-ban. Egyedi felhasználói igényeket kellett a Cimbria termény tisztító, bevonatoló és zsákoló technológiával megoldanunk. Automatizált üzem, 15T/H teljesítményű feldolgozó sor.
Lepsény vetőmagüzemi beruházás 2013-ban. Egyedi felhasználói igényeket kellett a Cimbria termény tisztító, bevonatoló és zsákoló technológiával megoldanunk. Automatizált üzem, 15T/H teljesítményű feldolgozó sor.
A magtisztító gépeket működésük szerint több csoportba sorolhatjuk. Vannak méret, fajsúly, alak és szín szerinti osztályozók, valamint a magfelület tisztítására szolgáló gépek, és egyéb ritkábban alkalmazott berendezések, mint pl a bársonyhenger vagy a kefés tisztító.
A felsorolás fontossági sorrendnek is tekinthető, de általános érvényű szabály, hogy nem takaríthatjuk meg az előző tisztítási lépcsőt egy „szuperebb gép” megvásárlásával. Mindig a megvalósítani kívánt célhoz kell az eszközt kiválasztani, majd azokat sorba beépíteni a technológiába. A vetőmag kikészítés alapgépe a Delta síkrostás tisztító. A vetőmagos tisztítógépek nagyban különböznek az általános kialakítású rostáktól. A vetőmagos gépek sokoldalúbbak, precízebbek, dupla szelelésre épülnek, kisebb magáramlási sebességet tesznek lehetővé. Az alacsonyabb teljesítmény dacára méretben mégsem kisebbek előtisztító társaiknál. Fogadjuk el, hogy a magtisztítás nem csak rostaperforáció kérdése!
Kalászos magok tisztítására ideális esetben elegendő egy jó vetőmagos Cimbria DELTA síkrosta és egy Cimbria HEID triőr kombinációja. Ezen túlmenően a feldolgozott kalászos mag csíraképességének fokozását már csak Cimbria HEID fajsúlyszeparátorral érhetjük el. 
Apró-, vagy finommagok (pl: köles, lucerna, repce, olajretek, fűmag) feldolgozása során a szeparátor már követelmény. A technológiai sort remekül kiegészítik a Cimbria gépcsaládba tartozó SEA elektronikus (szín szerinti) osztályozó gépek.
A CHH Műszaki Kft, hosszú évek minőségi munkájával elnyerte a magyar piacon a partnerek bizalmát.
Ügyfeleink között tudhatjuk a nagy mezőgazdasági termelő üzemeket (pl.: Agroprodukt Zrt., Bóly Zrt., DPMG Zrt., Gabonakutató Kft., Hód-Mezőgazda Zrt., Jászapáti Mg Zrt., Lajtamag Kft., Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt., Monsanto Hungária Kft., Pioneer Hi-Bred Zrt., Törökszentmiklósi Mg. Zrt., Syngenta- Seeds Kft.), a hazai élelmiszeripar néhány kulcsfontosságú vállalatát (Hajdúgabona Zrt., Herbária Zrt., Mogyi Kft., Pannonmill Zrt., Szatmári Malom Kft., Szilasfood Zrt.).
Biogazdálkodók és számos magántermelő is elégedetten dolgozik Cimbria magfeldolgozó gépekkel. Biztosan tudunk az Ön közelében is referenciát felmutatni.
A dán Cimbria gépgyártó több évtizedes tapasztalatához mi, a hazai képviselet, hozzátesszük tudásunk legjavát. Magas szakmai ismeretekkel, teljes körű műszaki szolgáltatással egészítjük azt ki. Megnyitottuk gyártó üzemünket, ahol kiegészítő acélszerkezetet gyártunk. Tervezzük a termény és granulátum mintákat vizsgáló laborunk beindítását is.
Amikor régi ügyfeleink vissza-visszatérnek hozzánk újabb és újabb megkeresésekkel, beruházási igénnyel, igazolva látjuk, hogy jól szolgáljuk partnereink versenyképességét. 
CHH Műszaki Kft
A hazai Cimbria képviselet
CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft
tf/fax: (+36) 96/ 527-357, mobil. (+36) 30/9475-440