fbpx

Időmegtakarítás gyors késcserével

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 április 16.

A Maschio Gaspardo PANTERA L az összecsukható talajmarók legújabb generációja. Kombinálja az erőt és a talaj finomításának legmagasabb szintjét. A szabadalmaztatott MASCHIO GASPARDO gyorsillesztési rendszerrel az eddigi időigény negyede alatt megoldható a kések cseréje.

 


A PANTERA L az összecsukható talajmarók legújabb generációja

 

A MASCHIO GASPARDO több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik az ágazatban, a nagy teljesítményű talajmarók széles választékát ezzel a komoly háttérrel tervezik. A kínálatban 17 modell található (ebből öt összecsukható változatban), amelyek a rendelkezésre álló számos kiegészítővel együtt képesek kielégíteni a sokféle felmerülő felhasználói igényt. Sokoldalúságának köszönhetően a berendezés alkalmas szántóföldi műveletekre, valamint szőlőültetvények, olajfaligetek és gyümölcsösök sorközi megmunkálására is.

A MASCHIO GASPARDO zászlóshajója az összecsukható talajmarók között a PANTERA L, amely ötvözi a nagy erőt és a szilárdságot, ideális a magágykészítéshez. A PANTERA L kétféle munkaszélességben (4,2 m és 4,7 m) érhető el, 320 LE-s traktor használata ajánlott hozzá.

A forgórésznek két lehetséges forgási sebessége van: 258 1/perc a normál változatban és 330 1/perc opcionálisan a maximális rugalmasság érdekében. Az adott pengék alakja lehetővé teszi a gyomok és a növényi maradványok jobb kezelését, elősegítve az optimális talajkeverést, javítva a szerves anyag szerkezetét és mennyiségét.

A PANTERA L talajmarót kétoldali lehajtással, hárompontos függesztőművel és a sérülések elkerülése érdekében külön védelemmel ellátott sebességváltóval szerelték. A PANTERA L ún. REVERSE változatban is elérhető, amelynél a rotor ellenkező irányban is foroghat, ennél az osztályozó rostély a simítólemezzel kombinálva lehetővé teszi, hogy finom szemcsés, jól elmunkált talajt vigyen felszínre, megkönnyítve a későbbi mechanikus vetés, ültetés vagy átültetés műveleteit. A PANTERA L REVERSE ideális különféle kertészeti növényekhez, mind üvegházakban, mind szabadföldi termesztésnél.

A jól átdolgozott talaj garantálása és a különböző talaj- és terménytípusokhoz való alkalmazkodás érdekében a henger és a hátsó simítólemez (opcióként) hidraulikus beállítással is rendelhető: ily módon a beállítás közvetlenül a traktor fülkéjéből hajtható végre.

 

Pengék

 

A talajmaró legjellemzőbb alkatrészei a pengék, amelyeket Cadoneghe-i üzemünkben állítunk elő a magas minőségű és tartós alkatrészek garantálása érdekében. A pengék cseréje alapvető műveletet jelent a mezőgazdasági termelő számára: a kopott pengék cseréjével járó gépi leállások jelentős csökkentése érdekében a MASCHIO GASPARDO egy innovatív és szabadalmaztatott gyorscserélő rendszert tervezett mind C, mind L alakú pengékhez.

Ez az új rendszer, amely egyetlen, két pengét tartó rögzítőegységből áll, lehetővé teszi a pengék gyors és egyszerű cseréjét, a kisebb alkatrészszámnak köszönhetően annak az időnek a negyedét felhasználva, amelyre a klasszikus kettős csavaros kioldórendszer használatánál lenne szükség.

Az első pengének van egy kioldó csavarja, míg a második, amely az elsőre van ékelve, nem mozoghat, ha az első nincs kioldva. Egyetlen csavar segítségével tehát mindkét pengét ki lehet cserélni.

A csavar rögzítését megkönnyíti az elfordulásgátló sablon alkalmazása a csavarfejen. Ez lehetővé teszi a reteszelést a rögzítőegység blokkolása nélkül is; a csavar edzett acélból készül.

 

A gyorskioldó rendszer mellett szabadalmat nyújtottak be a pengék alakjára is. A rendszer rotorból, ellenkarimákból és pengékből álló reteszelő geometriája megakadályozza, hogy az összeszerelésnél bármilyen hiba történjen.

A pengék kiváló minőségű bóracélból készülnek, maximalizálva azok tartósságát és szilárdságát.

A 90×10 mm-es lemezzel és 206 mm-es hosszúságú klasszikus verzióval összehasonlítva a gyorskioldó penge 100×10 mm-es lemezzel és 240 mm hosszúsággal rendelkezik, ami nagyobb kopásállóságot, tartósságot és szilárdságot biztosít. Ezenkívül a gyors illesztéssel ellátott késeknek van egy nagyobb átmérőjű (ⵁ 585 mm) rotorja a szokásos (ⵁ 570 mm) helyett. A méretnövekedés nagyobb munkamélységet és a talaj jobb előkészítését is lehetővé teszi.

Az új, szabadalmaztatott MASCHIO GASPARDO gyorscsatlakozó rendszer elérhető a talajmarók legimpozánsabb modelljeiben, különösen az SC PRO, G, PANTERA L, PANTERA L REVERSE, PANTERA és JANE modellekben.

 

 

Ez egy új, hatékony megoldás, amely lehetővé teszi a teljesítmény és az erő maximalizálását, a felhasználó legnagyobb kényelme mellett.

 

 

 

Maschio Gaspardo PANTERA L talajmaró

 

További termékek a MASCHIO GASPARDO-tól.