fbpx

Massey Ferguson 5700 GLOBAL – árbajnok 4 hengerrel!

Írta: - 2018 február 06.

A traktorok tervezésénél a gyártó azokra a gazdálkodókra gondolt elsősorban, akik kevés elektronikát felvonultató, robusztus, egyszerű váltóval szerelt, mégis minőségi traktorokat keresnek. Az MF 5700 GLOBAL további nagy előnye, hogy a nagyobb MF-ek minőségét és motorját tartalmazza, így prémiumot hoz a 100-110 LE-s mechanikus szegmensbe.

Az első MF 5700 GLOBAL gépek már elérhetők a hazai kereskedésekben. Az erőforrás ugyanaz a 4.4 l hengerűrtartalmú, 4 hengeres SISU-motor, mint a nagyobb, powershift váltós MF 5700SL szériában. Ezt a motort már 10 éve használja az MF – kiforrott, megbízható konstrukcióról van szó. A minőségi építést bizo nyítja, hogy már 1.500 f/p-en leadja maximális nyomatékát.

A váltó esetében is rendkívül megbízható és egyszerű szerkezetről beszélhetünk. Alapfelszereltségben a 12×12-es, szinkronizált, mechanikus hajtómű 2 csoporttal és összesen 12 fokozattal rendelkezik (csoportonként 6 fokozat). Az első főcsoport szántóföldi munkavégzésre használható (2-től kb. 12 km/h-ig kalibrált sebességkiosztással), míg a másik közúti felhasználásra alkalmas (maximum 40 km/h). Aki azonban nem szeretne lábbal kuplungolni, és szüksége van hatékony irányváltásokra, az is megtalálja a számítását a szériában. Opcióban az MF 5700 GLOBAL Powershuttle elektromos irányváltókarral, illetve Easy shifting – könnyű váltás –  gombbal szerelhető fel. Az utóbbi egy gomb a váltókaron, amit benyomva „lábkuplung” nélkül tudjuk mozgatni a váltókart. Így jóval könnyebb a sebességváltás.


Hasznos kiegészítők: kuplunggomb a váltókaron, elektro-hidraulikus irányváltó  és EHR talajba kényszerítő funkcióval.

Az importőr Austro Diesel a bevezetési akcióban alapfelszereltségként adja minden 5700 GLOBAL géphez az elektronikus hárompont vezérlést (EHR) a munkaeszközök hajszálpontos süllyesztése és emelése érdekében, illetve a klímaberendezést. Így tehetjük tökéletesen használhatóvá a traktorokat anélkül, hogy bonyolult elektronikát rendelnénk bele.

A gépek hidraulikarendszere külön olajáram-ellátást biztosít a kormányműnek, fékeknek, TLT-nek (32/perc), valamint a segédhidraulika-szelepeknek, hárompontnak (58 l/perc). Mivel a két rendszer egymástól teljesen függetlenül üzemel, így garantált, hogy minden feladat hatékonyan végezhető el, az emelőmű mozgatása pedig gyors. A traktorok kettő vagy három hidraulika-szeleppárral láthatók el. A hátsó hárompont-emelési kapacitás 4.300 kg, amely biztosítja, hogy a kategóriába tartozó munkagépeket kiválóan tudjuk mozgatni az 5700 GLOBAL traktorokkal.

A hajtásláncban az egyszerűségen volt a hangsúly, a beltérben azonban már nem. A fülkében prémium gyártóhoz méltó kezelői környezettel találkozunk.

A kezelőszervek kiosztása rendkívül ésszerű és logikus, az új váltókar kézre esik, és nem tolakodóan hosszú – sem maga a kar, sem az útja. Az ülés légrugózású, a helykínálat pedig jóval nagyobb traktorokat idéz. Ez főként a nagy üvegfelületeknek, valamint a megfelelő térd- és fejtérnek köszönhető. A klímaberendezés hatékony, a fülkében az anyagminőség a kategória élvonalába tartozik.

Összefoglalva az MF 5700 GLOBAL szériát, azt láthatjuk, hogy a traktorok nem egy prémium gyártó silány termékei, hanem ugyanolyan minőségi alkatrészekből, átgondoltan felépített erőgépek, mint a nagyobb Massey  Fergusonok. A gyártás helye is ezt mutatja – abban a gyárban készülnek, mint ahol az összes „nagy Ferguson”. Az MF 5700 GLOBAL – ahol nincs szükség powershift váltóra – elsőszámú választás lehet, nemcsak minősége, de egyedülálló ár–érték-aránya miatt is. Prémium szintű traktort kapunk középkategóriás áron!

Érdeklődjön a gépek felől helyi Massey Ferguson kereskedőjénél vagy az Austro Diesel központi számain: 0630-530-5565 / 0630-613-0122!