fbpx

Meződepo, avagy a kotrógéptől az ültetvénytraktorig

Írta: Szerkesztőség - 2019 január 03.

A Powered Kft. közel 30 éves megalakulása óta nagy utat tett meg a gépkereskedelemben. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy nagy részünk volt a 90-es évek elején a nyugat-európai építőgépgyártók akkor új termékeinek hazai bemutatásában. Többek között olyan márkák képviseletét láttuk el, mint a Fiat-Hitachi vagy a New Holland, ma pedig a japán Takeuchi építőgépek hazai gépforgalmazásával foglalkozunk, és a márka 10 éves hazai bevezetése óta jelentős piaci részesedést értünk el, építő-bérgépparkunk is folyamatosan növekszik.

mezodepo
Vigneto Largo Basso

Az értékesítést követő szolgáltatás mindig is fontos része volt a cég életének, így több nagy komponensgyártóval kötöttünk együttműködési megállapodást. Büszkén mondhatjuk, hogy idén 20 éve, hogy a Kubota dízelmotorok és a Carraro hajtásláncok kizárólagos hazai forgalmazását látjuk el, de lassan 10 éve annak is, hogy a Dana Spicer hajtóműgyártó társaságunkat kérte fel termékeinek hazai forgalmazására. Ezek a beszállítói kapcsolatok hívták életre azt a küldetésünket, miszerint a mezőgazdaság felé nyitunk, hiszen a legtöbb erőgépet ezek a komponensek fémjelzik. Jelen voltunk a legnagyobb mezőgazdasági kiállításokon, és pár év elteltével partnerlistánk számos végfelhasználóval, viszonteladóval és forgalmazóval bővült; sokan megtanulták már, hogy ha a traktor alatt Carraro, vagy Dana Spicer híd van, akkor eredeti alkatrészért a Powered Kft.-t kell hívni.

mezodepo
Arrizza Singolo R Eco

A Carraro név biztosan sokaknak ismert nemcsak a hajtáslánci elemekről, hanem a saját gyártású traktorjairól is (nem összekeverendő az Antonio Carraro traktorral, mely egy másik gyár terméke!). Olaszországban már több, mint fél évszázada ismert a Carraro három lova, mely máig megtalálható a traktorok orrkúpján. A sajátmárkás traktorok fejlesztésén túl a Carraro Agritalia divíziója más ismert világmárkák részére is tervez és gyárt; a John Deere, a Massey Fergusson és a Claas egyes szériáinak traktorjai is a Carraro rovigo-i összeszerelő csarnokából gördülnek ki.

Egy hajtásláncos forgalmazói találkozó alkalmával a Carraro egyik menedzserével beszélgetve hangzott el először annak lehetősége, hogy a Powered Kft. lássa el a Carraro traktorok magyarországi forgalmazását. A Carraro pár éve kezdett a nemzetközi piacokon dinamikusan bemutatkozni, és mára minden európai országban és minden kontinensen jelen van. Cégünk hosszas előkészítést követően, 2018 januárjában Meződepo néven új üzletágat indított, melynek fő küldetése a szőlőskertek és gyümölcsösök tulajdonosainak professzionális művelőgépeket értékesíteni.

Carraro traktorok

A Carraro specializált traktorok szerkezeti részét a saját fejlesztésű és gyártású hajtáslánc- és hidraulika rendszer, valamint az FPT korszerű és az EU-s emiszsziós előírásoknak megfelelő dízelmotorjai alkotják, míg a látszó és komfortos részeit az olaszos dizájn és kényelem jellemzi. Az új stíluson túl az összes modell két fontos fejlesztésen ment át – az új STAGE IIIB emissziókategóriájú motorok bevezetésén és a traktor szerkezeti felépítésének fejlesztésén –, miközben a méret változatlan maradt. Az új modellek legfőbb fejlesztését a Vigneto Largo Basso modell mutatja be a speciálisan ívelt fülkéjével, mely lehetővé teszi, hogy alacsony gyümölcsösökben is biztonságosan és kényelmesen lehessen dolgozni, hiszen magassága nem haladja meg az 1,9 métert. A Vigneto Largo modell a szőlőskertek traktorja, full opciós változata már 1,35 m nyomtávtól elérhető, de az új sorozat konfigurálhatósága széles körű igényeknek tud megfelelni.

A Vigneto modell 1,1 méteres, minimális szélességétől a Frutteto Largo akár 2,4 méteres szélességéig rendelhető. A termékkínálatban jelenleg 75-110 LE közötti teljesítményű modellek elérhetők, de a novemberi EIMA kiállításon mutatták be az új COMPACT szériát, mely 60-75 LE közötti kategóriában további 6 modellt foglal magába, a rövidebb váz pedig további előnyöket kínál. Jelenleg 3 váltóval rendelhető szinte bármelyik modell. A kínálatban megtalálhatók a klimatizált fülkés és bukókeretes nyitott változatok is, és a különböző kiegészítőkkel akár 99 konfigurációból választhatja ki a gazda specializált ültetvénytraktorját.

Talajművelés

A szőlőskertek, gyümölcsösök talajművelési feladatainak megoldására is profi megoldást kínál a Meződepo. Az olaszországi Arrizza termékeinek képviseletét ellátva feladatunk továbbadni a tulajdonos és egyben szőlősgazda, borász Giuseppe Arrizza filozófiáját arról, hogyan kell úgy adaptereket gyártani, hogy Olaszországban már 30 szőlősgazdából 21 az Arrizza-t választja. A cég termékkínálatában megtalálható számos soralj- és sorközművelő, ezek szőlőskerti és gyümölcsösbeni változata, mélyműtrágyázók, cölöpverők, tömörítők és kultivátorok, melyek konfigurálhatósága lehetővé teszi, hogy a gazda maga válassza ki, pontosan mire is van szüksége. A talajműveléssel egyidőben a kultúrát is gondozni kell, erre kínál megoldást a szintén családi vállalkozásból magát kinővő olasz BMV ITALY, melynek termékei között megtalálhatók a síkfalmetszők, előmetszők, csonkázók és levelezők.

mezodepo mezodepo
mezodepo mezodepo

A Meződepo termékkínálatából nem hiányozhatnak a kézi munkaeszközök sem. Az idén 60 éves olasz Campagnola termékei közül méltán népszerűek a pneumatikus- és elektromos metszőollók, láncfűrészek és rázók, valamint idei újdonság a LINE 44 termékcsalád, mely egyetlen akkumulátorról tud (nem egy időben) üzemeltetni normál és hosszabbítókaros metszőollót, illetve kötözőt. A termékek jelentős része készletünkről azonnal elérhető, kollégáink bemutatják, és segítenek azok kipróbálásában.

A művelést követő betakarításkor hasznos dolog a traktor után kapcsolt szállítóeszköz. A Meződepo ebben is kizárólag profi megoldást kínál. Az olasz Selvatico speciális pótkocsik gyártásával foglalkozik, és termékpalettájában az egytengelyes, normál oldalfalas pótkocsiktól a bálaszállítón és trélereken át egészen a 20 tonnás inox-tartályos szőlészeti pótkocsikig minden megtalálható.

Rugalmas együttműködés

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a Powered Kft. minden beszállítójával olyan kapcsolatot ápol, ami rugalmassá és közvetlenné teszi az együttműködést, dinamikus, a megoldást kereső hozzáállásunkkal pedig a felmerülő igények legjobb kimenetelét keressük. Több, hitelt biztosító intézettel állunk közvetlen kapcsolatban, és természetesen pályázati anyagok összeállításában is tudunk segíteni. Területi képviselőink és szerelőink képzését rendszeres gyári találkozók és oktatások alkalmával biztosítjuk. Nálunk mindig az Ügyfél áll a középpontban, küldetésünk Őt úgy kiszolgálni, hogy az mindannyiunk hosszú távú megelégedésére legyen… – és igen, a mi szervizünk is értékesít, hiszen tudjuk, hogy míg az első gépet az értékesítő adja el, a másodikat már a szerviz. Mi így dolgozunk…

mezodepo logo
Kelemen Gábor, Powered Kft.

Csapatunkkal az alábbi elérhetőségeken állunk Ügyfeleink rendelkezésére:

web: www.powered.hu;www.mezodepo.hu
facebook: @mezodepo; @powered
Gépértékesítés:
[email protected]; tel.: 30/436-6221
Alkatrész: [email protected]; tel.: 30/488-4178
Szerviz: [email protected]; tel.: 30/971-6742