fbpx

Pályázati forrást nyert fiatal gazdák figyelmébe

Írta: Szerkesztőség - 2018 március 15.

Sokan megtapasztalhatták az elmúlt évek során, hogy a pályázati anyag elkészítése, a pályázati forrás elnyerése sokkal „könnyebb” feladat, mint a projekt ötéves időkereten belül történő, a jogszabályi előírásoknak megfelelő lebonyolítása. Ezt érzékelte a kormány például a pályázati forrással támogatott fiatal agrárvállalkozók esetén és segítséget nyújtva nekik jogszabályt módosított.

A tavalyi év végén a Magyar Közlöny 2017. évi 225. számában jelent meg a 35/2017. (XII. 27.) MvM rendelet, amely egyszerre több korábbi jogszabályt is módosít. Ezek közül, az alábbiakban csak kettővel foglalkozunk részletesebben. Ugyanis a 2014-es és a 2015-ös évben kiírt pályázatok vannak most a megvalósítás szempontjából „célegyenes körüli” állapotban. A táblázatban a jelentősebb változásokra szeretnénk felhívni a figyelmet.

A táblázatunk bal oldalán a 2014-es, illetve a 2015-ös rendelet azon paragrafusai, illetve bekezdése kerültek feltüntetésre, amelyeket módosítja a 2017. évi rendelet. A jobb oldalra pedig a releváns változások kerültek.

Javasoljuk, hogy szíveskedjenek elolvasni a Magyar Közlöny idézett számában a teljes módosító rendeletet.