fbpx

Mi a titka az Agritech-nek?

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 31.

Nagy áruválaszték, praktikum, bőséges tapasztalat állattartóknak

Több mint 8 kilométer legyártott csiga, csaknem 200 siló évente a régió 7 országában – ez jellemzi a Szlovákiában működő Agritech Kft.-t. A cég fő profilját többek közt poliészter silótornyok és folyadéktartályok, borjú- és malacnevelőházak, csigás takarmánykiosztó-kocsik, szállítócsigák, spirálbehordók, nagyüzemű etető- és itatórendszerek alkotják.

A cég kínálatában szerepelnek akár azonnal átvehető, üvegszál merevítésű poliészter silótornyok (4, 6, 8, 12, 15, 18, 20, 26 m3); szintén részben a készleten spirálbehordók (50125 m), akár nagyobb mennyiség is megrendelhető.

Az Agritech borjúnevelőházai kifutóval vagy anélkül, tej- ill. vízitatókkal, etetőkkel vagy anélkül megrendelhetők 1, 3, 5, 8, 12, 16 férőhellyel.

A ki- vagy betárló szállítócsigákat cső- vagy vályús kivitelben, felső vagy alsó motoros változatban, beépített vagy mobil verzióban, kosaras vagy beömlő garatos kivitelben a megrendelő igénye szerinti hosszban, kivitelben, fordulatszámban, különböző anyagok szállítására hajtóműves, lánc- vagy ékszíjmeghajtásban gyártják és forgalmazzák 100, 120, 150, 160, 200, 250 mm-es átmérővel.

Mind népszerűbbek az Agritech takarmánykiosztó-kocsijai. Sertés-, baromfi- vagy akár szarvasmarhatelepek is használják, ahol a dercés tápot egy központi helyről (keverőüzem, fogadó silótornyok) az istállók melletti silótornyokba kell juttatni. Óriási előnye, hogy csigarendszer végzi a dercés tápkeverék kitárlását, így elkerülhető keverék szemcsenagyság és részecskesúly szerinti szétválasztódása. További előnye, hogy betárláskor nem fújja szét a takarmányt, nem porzik, a silótorony környéke tiszta marad, nem kell folyton takarítani.

Műszaki jellemzők: vontatójárművel (traktor) mozgatható és működtethető; a kitárlócsiga fel/le irányú, ill. 360 fokos körbe mozgását modelltől függően vagy a traktor hidraulikus rendszere, vagy a kezelőszemélyzet kézzel biztosítja; a kitárlócsiga külső átmérője 200 mm, hossza 7,5 m, legnagyobb kitárlási magassága 8,5 m; a tartály alján elhelyezett vízszintes kitárlócsiga a felette lévő kupola segítségével nyitható-zárható, így a csigarendszer anyag nélkül, üres állapotban indítható, ami a gép élettartamát jelentős mértékben megnövelheti; a tartály befogadó-kapacitása: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 20 m3.