Mi az a pellet, hogyan működik a pelletáló gép?

mi az a pellet?

Mi az a pellet?

A pellet a pelletálás során keletkező végtermék. Megkülönböztethetünk tűzipelletet, illetve takarmánypelletet. Egészen bizonyos, hogy takarmánypellettel már Ön is találkozott. Többek között a száraz kutyatáp is ennek tekinthető. A pellet átmérője 3-25 mm-es tartományban mozog. Alakja sokféle lehet, de a tűzipellet általában henger formátumú. E típusra a nagyobb, 6 mm fölötti átmérő a jellemző. Két fajtája az agripellet (szokás agropelletként is emlegetni), valamint a fapellet. A termékek mindössze alapanyagukban (és ezáltal tüzeléstechnikai paramétereikben – fűtőérték, hamutartalom stb.) térnek el egymástól. Az agripelletben különböző lágyszárú növénymaradványok, míg a fapelletben a megfelelő szemcseméretre aprított fa tömörítvénye található meg. A pellet végső formáját egy lyukacsos „szitán” átpréselve nyeri el. Ezt az alkatrészt hívjuk matricának. A matrica alakja határozza meg az adott pelletáló rendszer elnevezését is. Ebből adódóan síkmatricás pelletprésről (flat die pellet press), illetve gyűrűsmatricás pelletprésről (ring die pellet press) beszélhetünk.
pelletáló gép

A pelletálást megelőző technológiai lépések

A brikettáláshoz hasonlóan a pelletálás esetében sem maradhatnak el a tömörítést megelőző technológiai lépések. Az aprítás során érhető el a pelletáláshoz szükséges szemcseméret. Ez a lépés általában két lépcsőben történik. Az előaprítás során durvább, nagyobb apríték keletkezik (például G50-es, G30-as méret), míg az finomaprítás során nyeri el az alapanyag a pelletgyártáshoz szükséges végső – 0,5-1,5 mm-es – szemcseméretét. A brikettáláshoz hasonlóan a pelletálás technológiája is igen érzékeny a nedvességre. Az sem jó, ha túl nedves az alapanyag, de a túl száraz sem ideális. A szárításra a legtöbb esetben az előaprítás után kerül sor. Az alapanyag forgódobos szárító vagy fluid/csöves szárító segítségével éri el a 10-12%-os nedvességtartalmat. A szárítás történhet direkt és indirekt módon. A folyamat jelentős költséget jelent, ezért komoly tervezést igényel. Akár a beruházás megtérülését is ellehetetlenítheti egy rosszul megválasztott berendezés!
pelletáló gép
Az előaprítás-szárítás-finomaprítás hármas után a kondicionálás következik. Ez az eljárás biztosítja, hogy a pelletprésbe kellően aktivált és homogenizált alapanyag kerüljön. A kondicionáló anyag lehet víz (vagy vízgőz), de egyéb kötőanyag is. (Meghökkentőleg hathat, hogy a szárítás után ismét nedvesítésre kerül sor. Joggal merülhet fel a kérdés az olvasóban: hogyan lehetséges ez? A szárításnál a szemcsék belsejéből távozik a nedvesség, míg a kondicionálás során mindössze a szemcsék felületét kezeljük, aktiváljuk). A megfelelően kezelt alapanyag immár a présbe kerülhet.
 

Hogyan működik a pelletáló rendszer lelke, a pelletprés?

Cikkünk elején már említettük, hogy a matrica kialakítása alapján csoportosítjuk a pelletpréseket. Nem szóltunk még azonban a csigás és a dugattyús pelletálókról. Ezekben egy acél csiga vagy dugattyú tolja keresztül az alapanyagot a matricán. Nagyüzemi körülmények között ezeket a berendezéseket már nem használják. A síkmatricás, illetve a gyűrűsmatricás berendezésekben görgők préselik át a pelletálandó anyagot a matricán. A kemény, edzett, általában krómacél alapanyagból készülő matrica, valamint a görgők kopóalkatrésznek minősülnek. A gép típusa, valamint az üzemeltetés körülményei jelentősen befolyásolják ezek élettartamát. Könnyen elképzelhető, hogy ily módon a drágább, de jobb minőségű présgépek már az üzemeltetés első éveiben ledolgozzák a bekerülés többlet költségét. Kopás esetén lehetőség van a görgőhéj cseréjére, de a matrica leselejtezését nem kerülhetjük el. A matrica másik oldalán találhatóak meg a kések, melyek a megfelelő méretre vágják a pelletet.
pelletáló géppelletáló gép
A préselés során a végtermék hőmérséklete megemelkedik, hűtést igényel. A legtöbb esetben porelszívó rendszerrel ellátott fluidágyas léghűtők alkalmazása ajánlott. (A hűtőközeg áramlásának iránya alapján megkülönböztetünk keresztáramos és ellenáramos pellethűtőt, míg a pellet haladásának iránya alapján vízszintes és függőleges hűtőről beszélhetünk.) A folyamat során a környezeti levegővel érintkezve a pellet lehűl, stabilizálódik, így elnyerve végső szilárdságát. A porleválasztó gyűjti össze a technológiai eljárás során keletkező port. Ez a legtöbb esetben a kondicionálóba kerül visszavezetésre, hogy később ismételten a pelletprésbe kerülhessen.
A megszilárdult pellet ezután osztályozásra kerül. Egy rázóasztal segítségével elválasztják a törmeléket, illetve a morzsát a tökéletes minőségű pellettől. A hűtőből kikerülő anyagáram a lengőmozgás hatására folyamatosan végighalad a rosta felületén. A kisebb méretű frakciók lehullnak a szita nyílásán, míg a pellet megmarad.
Nem marad más hátra, mint a csomagolás. A kész pellet rakodható közvetlenül teherautóra, de tölthető big-bag, illetve egyéb kiszerelésű zsákba is.
 
A szigetszentmiklósi Best Machinery Kft. biomassza hasznosítási, valamint recycling berendezéseket, gépsorokat forgalmaz.
A rendszerek kiválasztásához a cég mérnökei ingyenes támogatást nyújtanak.
pellet