fbpx

A kaszaspecialista CLAAS bemutatja a dobos kaszák új generációját

Írta: - 2017 július 19.

Elismert sorozat új technológiával

A világszerte elismert tárcsás kaszák mellett a gazdák a dobos kaszákat is soha nem látott mértékben elkezdték keresni, különösen nehéz feladatokra. A CLAAS a CORTO sorozat robusztus front- és hátsó kaszáit teljesen átdolgozta, és az új dobos kaszákkal olyan technológiai innovációkat nyújt, melyek még nagyon nehéz körülmények között is meggyőző teljesítményt, kényelmet és hosszú élettartamot garantálnak, és melyek speciálisan a saját gépekkel dolgozó üzemek számára lehetnek nagyon érdekesek. Ezek közé az innovációk közé tartozik a hidraulikus terheléscsökkentő-rendszer, az állítható rendképző lemezek és a központi vontatás a CORTO CONTOUR hátsó kaszáknál.

Új frontkaszák

Tiszta vágás és tarlóvédelem a három dimenziós talajkövetésnek köszönhetően

Az új CORTO 285 F és a 310 F frontkaszák 2,82, illetve 305 méter munkaszélességgel ideálisak a standard feladatokhoz, mint például nyers takarmány rendképzéséhez felszedő kocsi elé. Kompakt felépítésének és különlegesen stabil konstrukciójának köszönhetően alkalmasak nehéz munkákra lejtőkön, vagy nehéz munkakörülmények és magas növénykultúrák esetén. A tiszta vágást és a tarlóvédelmet biztosítja a háromdimenziós talajkövetés, amely mindkét kasza alapfelszereltségéhez tartozik. A rendszer a kapcsolódás geometriáján alapul, ami hossz- és keresztirányban lehetővé teszi a kaszaegység szabad mozgását, így a kasza a talajegyenetlenségekhez azonnal tud alkalmazkodni.

Kényelmes alkalmazkodás a rendszélességhez

A megújított dizájn mellett az új CORTO 285 F és a CORTO 310 F modellek kényelmes kezelhetőségükkel tűnnek ki. Így a rendterelő lemezek egyszerűsített beállítása miatt a rendszélességhez is nagyon könnyű alkalmazkodni. Az opcióban rendelhető második pár rendformázó tárcsa használatával külösen keskeny rendeket képezhetünk, például keskeny nyomtávú traktorokhoz. A terményáramot is optimalizálták mindkét modellen. További újdonság a rugalmas gumi ütközésvédelem, ami megakadályozza a nagyobb károk keletkezését akadályba ütközésnél.

A CORTO 3200 F-et, a frontkaszák topmodelljét is optimalizálták. Ez, a többi felsorolt új funkciókon kívül még új dizájnt kapott, s a terményáramot is feljavították.

Az ACTIVE FLOAT óvja a kaszaegységet és a tarlót

A DISCO kaszákból már ismert ACTIVE FLOAT tehermentesítő rendszer mostantól kívánságra elérhető minden CORTO kaszához. A hidropneumatikus ACTIVE FLOAT tehermentesítés a kaszaegység súlyát a fűtakaróról a traktorra irányítja, és a tehermentesítő nyomás menet közben, egy egyszeres működésű szeleppel hozzáigazítható a körülményekhez. Ez mindamellett, hogy óvja a kaszát és a tarlót, csökkenti az üzemanyag-felhasználást és nagyobb munkasebességet tesz lehetővé.

Új hátsó függesztésű kaszák

Maximális komfort a CORTO 3200 CONTOUR-ral

Még több komfortot kínál az új hátsó függesztésű CORTO 3200 CONTOUR, még különösen nehéz munkakörülmények esetén is. Két nagy és két kisebb dobbal dolgozik, munkaszélessége 3,05 méter. A konstrukció lényege a központi felfüggesztés a súlypontban, ami a szintén szériafelszereltségek közé tartozó ACTIOVE FLOAT funkcióval biztosítja a tökéletes talajkövetést, még olyan nehéz körülmények, mint például lejtő vagy sok vakondtúrással „tarkított” kötött talaj esetén is. Kiegészítő biztonságot nyújt a szériatartozék ráhajtás elleni védelem döntött rögzítéssel, amely lehetővé teszi a kitérést hátra és felfelé is, és egy szíjhajtás, amely a terhelési csúcsokat automatikusan csökkenti, s ezzel óvja a hajtásláncot.

Egyszerű kezelés

Az új CORTO 3200 CONTOUR további előnye a könnyű kezelés. A dupla kúpok és a KENNFIXX hidraulikus csatlakozók segítségével a kasza csatlakoztatását még egyszerűbb. A konzolok jellegzetes elhelyezkedése 120°-os szállítási helyzetet tesz lehetővé, a CLAAS DISCO modellekhez hasonlóan. Ez optimális súlyeloszlást, valamint a visszapillantó tükörben szabad kilátást eredményez. Opcióként hidraulikus szállítási zár rendelhető, amely egy hidraulikus hengerrel működik, így a kábel elhagyható. Egy szintén opciós tárolókerettel a munkaeszközt rögtön szállítási helyzetben tárolhatjuk, amivel helyet takaríthatunk meg. A kerethez külön rendelhető görgőkkel a kasza tárolása még a legkisebb fészerben is megoldható.

Erős és robusztus: CORTO 220 és 190

A CORTO 3200 CONTOUR mellett a hátsó függesztésű kaszák közül a kisebb, robosztus CORTO 220 és 190 modellekkel is új jellemzőkkel érhetők el. Mindkét kasza szériafelszereltségként tartalmaz sok új, felhasználóbarát részletet, mint például a kétoldalt lehajtható védőponyva, egy új támasztóláb a kényelmes, szállítási helyzetben történő tároláshoz és a mechanikus ráhajtás elleni védelem. Mindkét modellnél opciós lehetőség a rugós felfüggesztés a kisebb kopásért és jobb talajkövetésért, illetve a hidraulikus emelés a nagyobb kiemelési magassáért. A munkaeszközök 2,10 és 1,85 méter közötti munkaszélességben érhetők el.

Minden új CORTO dobos kasza a következő szezontól elérhető lesz.