Az étkezésben is trendek akarnak uralni minket, a média sugallja, mi az egészséges és mi nem. Tanácsadók mondják meg a tutit, pontosabban: a hosszú élet titkát; mitől lehet fogyni; mi viszi le a magas vérnyomást; mit kell enned, hogy ne legyen ételallergiád…
Statisztikák szerint a világon lassan eléri a 300 milliót azok száma, aki valamilyen étel-allergiával küzdenek. Az emberek közel 60%-a túlérzékenységet vagy intoleranciát mutat egyes összetevőkkel, alapanyagokkal szemben.
Az egészségesebb étkezés divatjának köszönhetően ma már az üzletek polcain az alapélelmiszerek széles választékával találkozhatunk, illetve szinte minden alapanyagnak megvan a helyettesítője. Azonban az így létrehozott valamiben szegény-, valamiben mentes-, valamit helyettesítő termékek is tartalmazhatnak olyan összetevőt, amit szervezetünk nem tolerál.
A kérdésre adjon választ Dombóvári István…