fbpx

Mivel lehet megvédeni a termést és a vetést a madarak elől?

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 15.

Természetesen erre a kérdésre nem létezik egyszerű válasz. Vannak esetek, melyekben a madárhálók nyújtanak megfelelő védelmet. Van, amikor az optikai megoldások segítenek, és bizony nagyon sokszor az akusztikus, azaz a hang alapú riasztással érdemes próbálkozni. Írásunkban az utóbbi módszerrel kapcsolatos tévhiteket igyekszünk eloszlatni.

Ha rákeres az interneten a madárriasztó kifejezésre, nagyon sok rossz találatra bukkanhat. A legtöbb a madarak riasztására kifejlesztett termék leírása ugyanis azt ígéri, hogy olyan hanghatással riasztja el a madarakat, amit az emberi fül nem hall. Azonban az sajnos csak egy városi legenda, hogy a madarak hallják azt, amit mi nem (pl. az ultrahangot), ugyanis legtöbbjüknek még az emberénél is rosszabb a hallása. Aki egy picit is alaposabban utánajár, tudhatja tehát, hogy madarakat csak olyan hangokkal lehet elriasztani, amit mi, emberek is hallunk. Ezek közül is a leghatékonyabb, ha olyan hangokat választunk, amelyekről eleve tudjuk, hogy félnek tőlük a madarak. A legkézenfekvőbb megoldás, ha ragadozó madarak hangját vesszük alapul, hisz az általuk vadászott fajok már réges-rég kihaltak volna, ha nem félnének ragadozóiktól.

Jó hír a gazdák számára, hogy többségében a ragadozómadarak pont azokra a fajokra vadásznak, amelyek a legtöbb kárt okozzák a mezőgazdaságban. Így a ragadozómadarak hangját utánzó eszközök valóban hatékony megoldást jelenthetnek, például a gazdák által oly sokat üldözött seregélyek ellen.

Természetesen az itt leírt összefüggések nem csak elméletben működnek, hanem a Vadalarm márka madárriasztóinak használata során felgyülemlett tapasztalatokkal is egybecsengenek.

Az Vadalarm Madárriasztó azon kívül, hogy hatékony megoldás a madárkárra, még gondozásmentes is, hiszen napelemmel és beépített akkumulátorral rendelkezik. Persze joggal adódik a kérdés, hogy vajon éjszaka nem zavaró-e egy ilyen eszköz, pláne, ha valaki az udvarban helyezi ki. Szerencsére a fejlesztők erre is gondoltak, az eszköz „együtt kel és fekszik a Nappal”.

Ráadásul az olyan speciális helyekre, ahova nem süt be a Nap, de a madarak mégis berepülnek, kérhető hálózati adapteres verzióban is. Ha pedig valaki attól fél, hogy ellopják madárriasztóját, a Vadalarmnál egyedülálló módon köthet rá biztosítást is.

Természetesen tökéletes megoldás tényleg csak elméletben létezik. Ezért is vállal rá a gyártó 14 napos visszavásárlási garanciát, amennyiben valakinél nem válna be a módszer. Így az ügyfelek számára a termék kipróbálása úgymond teljesen díjmentes, ugyanis a postaköltség is a cég ajándéka. Sőt, ha most rendel legalább 2 darabot, még egy ajándék Vadalarmos bögrét is kap mellé. Ne hagyja hát ki a lehetőséget, és állítsa meg a madárinváziót a Vadalarm Madárriasztóval!

Ha további kérdése lenne, keresse fel a gyártó weboldalát, vagy hívja a +36 30/780-7685-ös telefonszámot.

CÍMKÉK mezőgazdaság