MKB Bank, MKB-Euroleasing, MEGFOSZ: négy éve partnerségben

Borítókép
MKB Bank, MKB-Euroleasing, MEGFOSZ: négy éve partnerségben

Az elmúlt évekhez hasonlóan az MKB Bank, az MKB-Euroleasing Autólízing és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az idei évben is közös standdal jelenik meg a ma kezdődött budapesti AgrárgépShow-n.

Az AGROmashEXPO társkiállításán – mely a magyar agrárgazdaság egyik legjelentősebb szakmai rendezvénye – 4 napon keresztül közel 350 kiállító input-gépesítés-logisztika-digitalizáció témakörébe tartozó termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az agrárágazat szereplőinek meghatározó eseményére minden évben több tízezer résztvevőt várnak. A kiállítás a gazdálkodók és az agráriumban tevékenykedő cégek számára a szakmai újdonságok, aktuális trendek, okostechnológiák, robotizáció jelentős fóruma, tapasztalat- és eszmecsere gyűjtőhelye. Az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a MEGFOSZ több éve tartó stratégiai együttműködésének keretében számos sikeres, közös szakmai program zajlott az elmúlt években. Ilyenek a Legyél Te is mezőgépész! program, a Pályaválasztási Napok és a szakiskolai előadások, valamint az agrárszakmát népszerűsítő közös rendezvények.

A digitalizáció és robotizáció jegyében kialakított közös stand egyik látványossága és érdekessége lesz Liza, az interaktív robotlány.

- Fontos, hogy szakképzett, hozzáértő kezekben tudhassuk, a hazai mezőgazdaságot, amihez elengedhetetlen a minőségi szakképzés. Az MKB-Euroleasing és az MKB Bank ezért dolgozik együtt, közösen a MEGFOSZ-szal. A felelős hozzáállás mindannyiunk jövőjének a záloga - mondta Vály Judit, MKB-Euroleasing vezérigazgató.

- Az MKB Agrárpartner nem egy egyszerű pénzügyi termék, ez egy komplex szolgáltatás. Értjük a tradíciókat követő gazdák, valamint az innovatív megoldások felé nyitott fiatalok nyelvét is. Az MKB Bank ezért is kiemelt tá­mogatója a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által indított Legyél Te is Mezőgépé­sz! programnak. A mezőgazdaság komoly technológiai fejlődésen megy keresztül, kezdve a technológiai újításokkal, az innováción keresztül egészen a környezettudatos gazdálkodásig. Most kell élni az olyan lehetőségekkel, mint amilyen az Agrárminisztérium által meghirdetett beruházásokhoz kapcsolódó kamattámogatás is, amely az MKB Banknál is elérhetővé válik 2020 tavaszától - foglalta össze Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezetője.

- Rendkívül nagy dolog, hogy egy több ágazatot érintő összefogás több éven keresztül is sikeresen tud működni. Az agrárium és a pénzügyi világ ilyen jellegű összefonódásával olyan eredményeket értünk el, amelyek talán nemcsak Magyarországon, hanem a világon is példaértékűek. Az együtt gondolkodás kapcsán az a közös cél fogalmazódott meg, hogy egyrészről bemutassuk a mezőgépész szakma szépségeit a fiatalok számára, másrészt rávilágítsunk arra, hogy megfelelő pénzügyi ismeretek birtokában egy jól tervezett gépberuházás jelentős mértékben tudja növelni a termelők versenyképességét és a termelés jövedelmezőségét. A közös munka sikerét jól mutatják a számok, melyek szerint az elmúlt három évben két és félszeresére nőtt a mezőgépész szakmára jelentkezők száma, ami visszaigazolást is jelent arra, hogy a mezőgépészetet már egy izgalmas és a hosszú távon biztos karriert kínáló hivatásnak tekintik a fiatalok - hangsúlyozta Dr. Medina Viktor, a MEGFOSZ igazgatója.

Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ képviselői pazar standdal, versenyképes ajánlatokkal, szakértő kollégákkal, szakmai tanácsokkal és interaktív játékokkal várják az érdeklődőket január 22-25. között a Hungexpo A Pavilon 210 standján.

MKB Bank Nyrt.
MKB-Eurleasing Zrt.
MEGFOSZ

Tartalom közti banner a cikk végére
no