fbpx

Készüljön az őszre a Keleti Agrár Kft.-vel!

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 május 07.

A Keleti Agrár Kft. folyamatosan jelzi partnereinek, hogy jelentősen emelkedni fognak az őszi alapműtrágyaárak. Azok a nagy termelőcégek, akik velünk együtt figyelik a világpiaci trendeket – megfogadva tanácsainkat – még jó időben, elfogadható áron megvehették alapműtrágya-szükségletük jelentős részét.

 

Keleti Agrár Kft. műtrágya

 

Ez a lehetőség továbbra is fennáll. Mindenkit arra biztatunk, hogy a tavaszi munkacsúcs után gondolja át a következő év vetésszerkezetét, és legalább az őszi vetésű növények alá szerezze be az alapműtrágyát! Adunk jó árat és fizetési konstrukciót, cserébe azt kérjük, hogy fogadják az árut, amikor szállítjuk. Az a biztos, ami a raktárban van.

A hazai forgalmazók közül a Keleti Agrár Kft. rendelkezik a legnagyobb, jó minőségű, granulált NP-, NPK- és folyékony-NPK-termékportfólióval. Különösen a magas foszfortartalmú termékekre szeretnénk felhívni a figyelmet, melyeket foszforhiányos területekre, őszi kalászosok és repce alá ajánlunk.

A hagyományos MAP és DAP mellett bevezetünk egy új, NP 10-46 terméket MAPÍTÓ néven, és forgalmazzuk a PhosAgro NP 14-40 +7 S + 1 Mg és az NP 16-20 + 12 S termékeket. Azt javasoljuk, hogy a különböző termékekre adott ajánlatok összehasonlításánál mindig vizsgálják meg a termékek minőségét (pl. Cd-tartalom, szemcseméret és -szilárdság, -oldhatóság), és mindig számolják ki a hatóanyagárakat! Az NPK-termékek árát alapvetően a foszfor ára határozza meg. Célszerű felhasználni a tápanyagszaktanácsokat, és célzottan alkalmazni a szükséges hatóanyagokat. Feleslegesen ne tegyünk ki hatóanyagot oda, ahova nem szükséges, és ne spóroljuk ki onnan, ahol szükséges. Az egyes növények fajlagos tápelemszükségleteiből kiszámíthatók a tápelemek hektáronkénti hatóanyag-szükségletei.

 

Keleti Agrár Kft. műtrágya
Hatóanyagigények intenzív őszi búza (8 t/ha) és őszi káposztarepce (5 t/ha) termesztéséhez

 

A talajok tápanyag-szolgáltató képességén kívül intenzív technológiában szükség lehet 80–120 kg/hafoszfor- és 100–150 kg/ha kálium-hatóanyag kijuttatására. A kiszórt szilárd alapműtrágya foszfortartalma viszonylag hamar lekötődik a talajban, ezért célszerű a tervezett foszforhatóanyag egy részét folyékony starter formában kijuttatni. A szilárd foszforhatóanyagok áremelkedése miatt egyre inkább jó alternatíva a folyékony NP- (APP 11-37) műtrágya használata. Az APP mellett lehetőség van folyékony kloridmentes, kéntartalmú NPK-starter használatára is. Ezeket a termékeket szántóföldi permetezővel is kiszórhatjuk magágykészítés előtt.

A folyékony technológia a klímaváltozással fokozatosan felértékelődik. Ennél a kijuttatás precizitása sokkal jobb a szilárd műtrágyákénál. Tárolása, anyagmozgatása kiválóan gépesíthető. A hatóanyagok oldott, könnyen felvehető formában kerülnek a talajba. Ez lényeges hatékonyságnövekedést és magasabb hozamokat eredményezhet. Megfelelő technológia esetén (tápkultivátor, hidastraktor) lehetőségünk nyílik arra, hogy a növényeinket szinte folyamatosan tápláljuk a tenyészidőszak folyamán. A folyékony technológia igen jól illeszthető az öntözéshez.

 

Keleti Agrár Kft. műtrágya

 

A Keleti Agrár Kft. folyamatosan fejleszti logisztikáját, hogy partnereit zökkenőmentesen tudja kiszolgálni. Rábahídvégen létrehoztunk egy logisztikai központot. A tengeri kikötőből (Koper) közvetlenül szállítjuk oda az ömlesztett árukat, és csomagolás után szállítjuk ki nyugat-magyarországi felhasználóinkhoz. A nyár folyamán egy nagy teljesítményű, kis zsákoló- (25/1) berendezést is munkába állítunk Bátaszéken. A folyékony üzletág jobb kiszolgálására a jövő tavaszi szezonra 10 db tartálykocsit fogunk vásárolni.

A COVID-járvány miatt nagy kihívás mindenki számára a cég működtetése, hiszen ilyen vis maior helyzettel még nem találkoztunk. Ezért külön szeretnénk megköszönni mindenkinek a napi munkáját, együttműködését, alkalmazkodását!

 

Phosagro

 

Keleti Agrár