fbpx

MVH: elindult a juh és kecske támogatások kifizetése

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 31.

Budapest, 2013. május 30., csütörtök (MTI) – Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott, a juh és kecske állatállomány elektronikus jelölésének támogatása keretében 52 millió forint utalása indult meg a héten közel 2600 állattartónak – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) csütörtökön az MTI-vel.

A támogatás a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által engedélyezett és a www.enar.hu honlapon közzétett elektronikus jelölőeszközök beszerzéséhez, a beszerzés költségeinek részbeni, utólagos megtérítéséhez vehető igénybe.

A támogatás normatív jellegű, az állatlétszámtól független, a 2012-ben gyártott és beszerzett eszközök után 0,61 eurót, míg az idén gyártott és beszerzett egyedi jelölőeszközökre 0,40 eurót kaphattak az állattartók.

Az MVH közölte továbbá, hogy folytatódtak a nemzeti kiegészítő történelmi bázis alapú támogatások kifizetései is.

Május végén négy jogcímben – tej-, hízóbikatartás-, extenzifikációs szarvasmarha támogatás, valamint a kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuhtartás kiegészítő támogatás – több mint 2400 ügyfél részére közel 1,6 milliárd forintot utalnak át.

 

MVH: elindult a juh és kecske támogatások kifizetése

 

Folytatódott az anyajuhtartás és az anyajuh de minimis támogatások kifizetése is, több mint háromezer gazdálkodó esetében, összesen több mint 1 milliárd forint értékben.

 

 

MTI 2013. május 30.