fbpx

Nagykanizsán nyitotta legújabb telephelyét az INVEST Gépkereskedelmi Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2012 május 02.

Az eredetileg csak mezőgazdasági gépforgalmazással foglalkozó 10 éves cég a kezdeti tíz fővel szemben ma már több mint 50 kollégával dolgozik, az általa forgalmazott gépekhez alkatrészeket, valamint magas színvonalú műszaki ellátást, szervizt is biztosít.

Szaxon Róbert ügyvezető igazgató a nagykanizsai Invest telephely átadásán foglalta össze a környékbeli gazdálkodók és a sajtó képviselői előtt az elmúlt 10 évet, a piaci viszonyokhoz alkalmazkodó cégeredményeit, az értékesítésben véghez vitt változásokat és telephely építéseket.

 

Amiért CASE IH traktort választunk?

A kis gazdaságokban kedvelt 100 LE-s kistraktortól a 670 LE-s óriásig minden felhasználási igényre van megoldás a CASE IH kínálatában.

A típusok részleteibe és a legújabb fejlesztési eredményekbe Várkonyi Bence kereskedelmi vezető avatta be a jelenlévőket.

 

 

Alap-és gazdagabb felszereltségben egyaránt elérhetőek a jól ismert JXU széria modelljei, homlokrakodóval felszerelve az állattartó telepek kedvelt tagja lehet a legújabb JXU 115 is.

Nagyobb gazdaságok növényápolási feladatainak kiszolgálására alkalmasak a Maxxum széria tagjai, kisebb gazdaságokban viszont vezérgépként is megállják a helyüket.

Újdonságnak számít,hogy ezek a traktorok már megfelelnek a Tier 4-es követelményeknek, Common Rail rendszerű üzemanyag ellátással, Turbó intercooleres motorokkal felszereltek, a nyomatékot csökkentett motorfordulat mellett képesek leadni, így költséghatékonyak.

A Puma széria modelljein is történt változtatás, amik elsősorban a kezelő kényelmét szolgálják: kívül az öntisztuló lépcső, belül a dönthető, állítható kormányoszlop, a kabinra pedig egyben nyíló, oszlop nélküli kabin ajtót, szélesre nyitható hátsó ablakot és vészkijáratként használható jobb oldali ajtót szereltek.

A széria automata motorvédelemmel ellátott, szintén Tier 4-es, 6,75 literes Cummins motorjainak teljesítménye APM-mel kiegészíthető, és csak 600 üzemórás szervizt igényelnek.

 

A Magnum széria fejlesztései között szerepel az új szívócsonk elhelyezés.

Mivel a levegőbeszívás a kabin teteje fölül történik, ez tisztább szűrőüzemet, hosszabb csereperiódust eredményez, az egylépcsős Donaldson szűrőbetét pedig a gépháztető felnyitása nélkül, gyorsan cserélhető.

Az új 235, 260,290, 315, 340 modelleknél a Power Boost már alapfunkció, ami szállításnál nyújt többlet teljesítményt, vagy legalább 25 LE lóerő igény esetén (TLT üzemeltetésekor, hidromotoros üzemben)

.A Magnum új hátsó függesztésének eredménye pedig a 8600 kg emelőkapacitás és az alacsonyabbra leengedhető emelőhorgok.

Az erőgép kínálatból természetesen nem maradhat ki a Steiger és Quadtrac széria sem,amelynek modelljei 355-670 LE-ig a nagy gazdaságok stabil szereplői.

Az egyrotoros Axial-Flow kombájn max. fordulatszáma 1100 (visszaforgatási lehetőséggel), szinte ékszíjak nélkül,kevés csapággyal, mechanikus hajtásokkal szerelt.

Megnövelt magtartállyal(8.000 és 10.570 liter) és ürítési sebességgel (88 és 106 l/perc), szecskázás nélkül is képes a 4 méteres ?szalmaszőnyeget? teríteni.

Ami a traktor után következik?

A talajművelők közül a PÖTTINGER tarlóhántók és ekék, az AGRISEM lazítók és a STROM mulcs kultivátorok forgalmazását emelhetjük ki.

Vetéstechnológiában pedig a PÖTTINGER Vitasem és Terrasem gabonavetőgépet és a MATERMACC szemenkénti vetőgépet ajánlja az Invest – ezt már Tóth Sándor munkagép üzletág vezető ismertetőjéből tudtuk meg.

A betakarítási munkákhoz az Invest kínálatában a CASE IH bálázók mellett szerepel többek között a teljes PÖTTINGER szálastakarmány betakarítási technológia is.

A közelgő növényvédelmi feladatokhoz pedig jelenleg akciós áron lehet megvásárolni a TECNOMA vontatott szántóföldi permetezőket – akár Nagykanizsán is.

 

Ha alkatrészre van szükség?

A nagykanizsai alkatrész-kereskedelem kínálatáról és szolgáltatásairól Oláh Ádám alkatrész üzletág vezető számolt be.

Az ünnepélyes megnyitó után mi is láthattuk, hogy a CASE építőipari, a CASE IH és STEYR mezőgazdasági gépek alkatrészei mellett az új telephely üzletében a vásárlók többek között Akcel a kenőanyagokat, precíziós gazdálkodási eszközöket,szerszámokat, munkagép alkatrészeket, gumiabroncsokat, légfék szetteket,kormányfordító berendezéseket, csapágyakat és kötőelemeket, kardántengelyeket és üléseket is vásárolhatnak – mindent, amire egy gépparkban szükség lehet.

Ha már javításra kerül sor?

Kizárólag gyári, eredeti alkatrészek kerülnek felhasználásra a javítások során, ugyanis csak így tudják szavatolni a hosszabb és költségtakarékosabb üzemeltetést – hívta fel a figyelmünket Rózsahegyi Attila szerviz üzletág vezető.

A hagyományos értelemben vett szervizszolgáltatás (garanciaidőn belüli és azon túli javítás, akár helyszíni hibaelhárítás) mellett az Investnél már alapszolgáltatásnak számít a műszaki állapotfelmérés és az ehhez kapcsolódó értékarányos felújítás is.

Egyre keresettebb a gyors és kényelmes mobil elektronikus diagnosztika: bár a gépet nem kell szervizbe szállítani, mégis azonnal pontos, kiértékelhető értékeket kapunk gépünk működéséről, és jóval nagyobb pontossággal megállapítható a szükséges javítás, illetve a cserélendő alkatrész.

Nagyigmánd, Szekszárd, Mezőfalva, Gyöngyös, Sajópetri után a legújabb Invest telephely tehát Nagykanizsán, a Garay úton várja a gazdálkodókat és a gépi bérvállalkozókat hétfőtől péntekig 7.00 – 15.30 közötti nyitva tartással, de szezon idején szinte éjjel-nappal.

Érdeklődni bővebben a 06-93/788-585-as telefonszámon és a www.investkft.hu weboldalon lehet.

A folyamat pedig folytatódik, Nyíregyházán is telephely épül, Ácson pedig hamarosan megkezdődnek az Invest Központ építési munkálatai.

 

Sándor Ildikó