fbpx

Repülőstart a napos baromfinak – Megoldás a HYDRO-GEL

Írta: Szerkesztőség - 2012 május 02.

A napos baromfi szállításakor,vagy kihelyezésekor, gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy több óra esetleg több nap is eltelik mire a napos madár táplálékhoz vagy ivóvízhez jut.

Ennek következtében nagyobb kieséssel számolhatunk, de elveszik annak a lehetősége is,hogy az állományunk jól startoljon a nevelés kezdetén, aminek következtében nem lesz képes nyújtani a genetikai teljesítő képességének maximumát.

A problémára megoldást jelenthet a Hydro-Gel, amely nagy mennyiségű víz felvételére képes speciális termék, amit képes jól magában tartani majd az állati szervezetben elengedni.

Ez a termék összetételénél fogva megakadályozza a napos madarak szállításakor, fogadásakor fellépő dehidratáció veszélyét, valamint az esetlegesen fellépő energia hiányt.

 

 

Összetevői révén energiát és C vitamint szolgáltat a legyengült szervezetnek, valamint elősegíti a bélrendszer számára nélkülözhetetlen hasznos baktériumok kolonizációját.

Megalapoz a bélrendszer számára egy olyan egészséges felszívó felületet, amellyel a madár zökkenőmentesen képes lesz átállni a szilárd takarmány fázisra.

Adagolása minden fajta napos állomány számára javasolt.

Lehetőségeink szerint minél hamarabb kezdjük el a Hydro-Gel adagolását.

Adagolhatjuk kelés után, szállítás folyamán, fogadáskor, vagy csőrözés után.

 

 

A következő adagokat javasoljuk:

  • Brojler, árutojó valamint szülőpár napos állományok esetében 1g/madár
  • Pulyka állományok esetében 2 g/madár
  • Víziszárnyas állományok esetében 2 g/madár
  • Egyéb (fürj, fácán) 1 g/madár

 

 

Bővebb információ:

Gyurcsó Gábor

baromfi termékmenedzser

mobil: 20/3886-255