fbpx

Legmagasabb termésszintű PIONEER® linolsavas napraforgó hibridek

Az elvetett napraforgó terület több mint fele linolsavas hibrid és ennek a termékkörnek a felvásárlási ára rekord mértékben emelkedett az elmúlt időszakban. Ezen belül szinte teljes mértékben herbicidtoleráns hibridekkel találkozunk, legyen az Express™* toleráns vagy akár Clearfield®**, illetve Clearfield® Plus gyomirtási rendszerben alkalmazható napraforgó.

A Corteva kínálatában három olyan hibrid szerepel, amely termőképesség szempontjából kimagaslik a linolsavas Pioneer® napraforgók mezőnyéből: a P64LE163, a P64LP170 és a P64LP180.

P64LE163

A Pioneer® genetika az elmúlt években jelentős sikereket ért el az Express™ toleráns hibridek piacán, elegendő megemlítenem a P64LE25 napraforgót példaként. Az eddigi hibridek nagyon magasra tették a mércét nemesítőink számára. Most viszont sikerülhet még tovább emelni ezt a képzeletbeli lécet egy újabb hibriddel, amely megfelel a gazdálkodók által támasztott sokrétű elvárásoknak, ez pedig a P64LE163.

  • Közepes tenyészidejű, félig bókoló tányérállású linolsavas napraforgó hibrid.
  • Kedvező agronómiai tulajdonságokkal rendelkezik, rendkívül tetszetős megjelenésű, kellően alacsony növénymagasság jellemzi.
  • Kórtanilag is kiváló (Protector® Peronoszpóra és a Protector® Szádor minősítésű), ennek és stressztűrésének köszönhetően magasabb tőszámon is nagyon jól teljesít!

LE163

P64LP170

Az Express® toleráns napraforgók között a P64LE25 már ikonikusnak számít, sikeréhez hozzájárult a termésstabilitás, a betegségellenállóság és a kiszámíthatóság egyaránt. Ezen a vonalon tovább haladva a Clearfield® Plus gyomirtási szegmensben méltó társként ajánljuk a szintén linolsavas P64LP170-es hibridet, mely a Pioneer® hibridjeinek legújabb generációját képviseli.

  • Lecsüngő tányérállású, linolsavas napraforgó hibrid Clearfield® Plus gyomirtási technológiához.
  • Alapváltozata a méltán közismert P64LE25, tenyészidőben azzal megegyezik.
  • Betegségellenállósága nagyon jó a Phomopsis, a Bract necrosis, mind pedig a Sclerotinia szártő- és tányérfertőzésével szemben.
  • Protector® Szádor és Protector® Peronoszpóra minősítéssel rendelkezik.
  • Erős szára van, megdőlésre nem hajlamos.

LP170LP180

P64LP180

A P64LP180 hibridünket nagyon jó betegségellenállósága és agronómiai tulajdonságai teszik alkalmassá arra, hogy az ország bármely részén termeljék. Komoly versenytársi pozíciót fog elfoglalni saját szegmensében! Ajánlom kipróbálásra minden Clearfield® Plus technológiát használó gazdálkodónak!

  • Közepes tenyészidejű linolsavas napraforgó hibrid Clearfield® Plus gyomirtási technológiához.
  • Nagyon kedvező növénymagasság jellemzi, a P63LE113 hibridünkével nagyjából megegyezik.
  • Kórtani szempontokat figyelembe véve kiváló választás, ugyanis mind Phomopsis, mind pedig a Sclerotinia szártő- és tányérfertőzésével szemben nagyon jó ellenállósággal rendelkezik, Bract necrosis ellen kiemelkedően tolerál!
  • Protector® Szádor és Protector® Peronoszpóra minősítésű.
  • Erős szárral rendelkezik, megdőlésre nem hajlamos.

A Corteva napraforgó ajánlata nemcsak kiváló Pioneer® hibridekből áll, hanem magas szintű vetőmag csávázásból és növényvédelmi megoldásokból is áll. 2022-ban a napraforgóban a LumiGEN™ csávázási technológia fogja segíteni a csírázó napraforgó kezdeti fejlődésének biztonságát.

A gyomirtószerek tekintetében pedig javasoljuk a Viballa™*** alkalmazását, hiszen kiemelkedő hatékonyságú parlagfű, selyemmályva, szerbtövis és libatop fajok ellen, és minden napraforgóban (bármilyen herbicidtoleráns és herbicidtolerancia nélküli hibridben) felhasználható.

 

SÓLYOM JÁNOS
vetőmag-termékmenedzser
Corteva Agriscience

Az Express™ az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkaneve és a jogtulajdonos engedélyével a Corteva vagy leányvállalatai által felhasználható.**
A Clearfield® márkanév a BASF bejegyzett védjegye.
*** Engedélyezés alatt.

Corteva