fbpx

Naturalma: Megérett az idő a váltásra – Egyre többen gondolják ugyanazt

Írta: Szerkesztőség - 2012 január 31.

 

Az új, betegség ellenálló, étkezési almafajták köztermesztésben történő meghonosításával és marketingjével foglalkozó Naturalma Zrt. munkatársai októberben országjárásba kezdtek. Október közepétől november végéig hét helyszínen, tíz alkalommal tartották meg kóstolóval egybekötött fajta és programbemutatójukat.

Az idén őszi bemutatókon közel kétszáz gazdálkodó ismerhette meg az új fajták termesztési és élvezeti értékét, valamint a Naturalma Klub működését.

Ezzel már hétszáz fölé emelkedett azon termelők száma, akik megismerhették ezt az (forradalmian) új elképzelést, megkapva a lehetőséget arra, hogy elsők között csatlakozzanak a rendszerhez.

Számosan éltek is a lehetőséggel, így a Luna, Sirius, Orion, Rozela és Red Topaz fajtákból idén ősszel és 2012 tavaszán nyolcvan hektár ültetvény települt, illetve települ el.

Az úttörők jellemzően 1-4 hektáros ültetvényfelülettel indulnak meg, de akad köztük olyan is, aki már 20 hektár feletti üzemmérettel rendelkezik.

 

A rendezvények logikailag négy részre tagolódnak.

A projektgeneráló cég rövid bemutatása után felvázolják, hogy milyen történések vezettek a Naturalma gondolat négy évvel ezelőtti kipattanásához és magához a megvalósításhoz.

Ezt követi egy nemzetközi standardok alapján összeállított almakóstoló és érzékszervi fajtabírálat, mely objektív szempontok alapján méri össze az újdonságok élvezeti értékét néhány általánosan elterjedt hagyományos fajtával.

A kóstoló és bírálat után következik a fajták termesztési értékének és legfontosabb tulajdonságának ismertetése, majd a Naturalma Program szabályzóinak bemutatása.

A program legérdekesebb és legnagyobb újdonságot tartalmazó része talán éppen ez, mert hiába a makulátlan küllem és a kiváló íz, valamint az ellenálló képesség, ha a fajták mellé nem társul hatékony, tömegmédiás marketing.

A Naturalma legnagyobb erénye pedig éppen ez! A Naturalma Program tíz évre felépített marketingtervvel rendelkezik, melynek fedezete is biztosított.

Ennek eredményeként elérhető, hogy a márkázott Naturalma fajták már a megjelenésük pillanatában és a későbbiekben is keresett presztízstermékek legyenek.

A rendezvények zárszavaként a bírálatok összesítése és az eredmények ismertetése történik rendszerint.

A másfél-két órás programot kérdések és válaszok, valamint kisfilmek zárják.

Azok, akik további részletekre kíváncsiak, megismerhetik az új fajták teljesítményvizsgálatának eredményeit, melyek nyugat európai kutatóhelyek elmúlt négy éves munkáján alapulnak.

 

A cég munkatársai az idén december 15.-ig hívhatók kóstolókra, a 2012-es bemutatókat január 9.-én kezdik el és február végéig még számos helyszín meglátogatását tervezik.

Ha Ön, vagy munkatársai, érdeklődő kollégái, családtagjai részt szeretnének venni egy ilyen rendezvényen a következő email címen jelezhetik szándékukat: [email protected].

Elektronikus leveleiket Babicz Szabolcs, a Naturalma Zrt. igazgatósági tagja fogadja.

A Zrt. munkatársai esetenként rendezvényhelyszín biztosításában kérhetik az Önök segítségét.

Könnyebben és gyorsabban juthatnak el valahová, ahol egy termelői csoport kiforrott elképzelésekkel és határozott időponttal várja őket.

Kérjük, segítsék ebben munkájukat!

Az új fajták szaporítása négy alanyfajtán történik (M9/M26/MM106/MM111).

Bizonyos alany-fajta kombinációk megrendelése már csak 2012 őszére lehetséges az eddigi előrendelések miatt.

A Naturalma Zrt. telepítési terve a 2012-as őszi telepítési szezonban már 200 hektár.

Az eddigi Naturalma ültetvénytulajdonosok jellemzően a továbbiakban is folytatják ültetvénytelepítési elképzeléseiket.

Csatlakozzon Ön is az elsők között a Naturalmához, élvezze a rendszer tagság nyújtotta előnyöket, termeljen alacsonyabb költségek mellett, nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező márkázott gyümölcsöt!