fbpx

Vaddisznó, nyúl, őz, rovarok és madarak ellen

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 április 14.

Vulcan Profi S80 – folyékony elemi kén. Több, mint tápanyag!

 

Vaddisznó ellen kukoricánál

Folynak már a kukoricavetések, és reméljük, a vaddisznók okozta túráskár is sokkal kevesebb lesz, mint tavaly. Nagyon sok helyen a technológia része lett a folyékony kén. Tápanyag lesz a növénynek, és talán a vaddisznót is távol tartja. A folyékony elemi ként – Vulcan Profi S80 – a vetést követően azonnal ki kell permetezni, amíg még nedves a talaj. A javasolt dózis 6-10 liter/ha között változhat.

 

Vaddisznó
A vaddisznó ellen, már a vetést követően kell a ként kijuttatni

 

Nyúl és őz ellen

A legnagyobb kárt a napraforgóban április végétől a nyúl és majd az őz tudja okozni. Szomjasak, és finom csemege a zsenge napraforgó közepe. Ilyenkor két dózisban kell a ként használni. Az első és nagyobb (6-8 liter/ha) már, ahogy kikelt a napraforgó, a második kezelés pedig 6-8 levélpárnál már egy kisebb (4–6 liter/ha) mennyiséggel. Ez a két kezelés tud másfél hónap előnyt adni a növénynek. Nem mellékes az, hogy a 10-12 liter kén már jelentős tápanyag is egyben.

 

Őz napraforgóban
A napraforgónál 2 kezelés javasolt, hogy a korai nyúl és a későbbi őz kártételt elkerüljük

 

Repcében és kalászosban

A repcék és kalászosok kénpótlása már befejeződött. Ugyanakkor még ilyenkor is érdemes folyékony ként tenni, ha rovarölővel vagy gombaölővel megyünk ki. Közepes vagy kis dózist (3-5 liter/ha) használva, a kén segíti a növényvédő szerek munkáját. Kevesebb rovar- visszatelepülést tapasztalhatunk, és környezetbarát növényvédelmet tudunk megvalósítani.

 

Kertészeknek is sokat segít

Egyre több pozitív visszajelzés érkezik a folyékony kén kertészeti használata után. Amennyiben talajba dolgozunk egy nagyobb mennyiséget (20-30 liter/ha), kevesebb a drótféreg, a lótetű. A növények sokkal egészségesebbek, és még a rovarberajzás is mérséklődik. Akár szántóföldi, akár fóliás használatban kimondottan hasznos termék az elemikén-szuszpenzió.

 

Kukorica kelés
2020 Somogy, kukorica kelése egy kénnel kezelt táblán, közvetlenül a vadetető mellett

 

Mivel keverhető?

A Vulcan Profi S80 akár termésnövelőkkel, biostimulátorokkal vagy növényvédő szerekkel is keverhető. Persze, ha egyszerre sokféle terméket szeretnénk kipermetezni, egy keverési próbát szükséges végezni. A folyékony kén nagyon sűrű és nehéz termék. Ezért a permetezőbe csak a kijuttatás előtt tegyük, és folyamatos keverés mellett permetezzük ki! Ne hagyjuk sem leülepedni, sem beleszáradni a gépbe, mert ez sok kellemetlenséget tud okozni!

A Vulcan Profi S80 – folyékony elemi kén – 20 literes kannában és 1 000 literes IBC-ben is elérhető, akciós ajánlatban is. Pár nap alatt szállítjuk, így Ön azonnal használhatja a terméket. A VulcanAgro termékeivel kapcsolatban látogasson el a weboldalra: www.vulcanagro.hu, vagy forduljon szaktanácsadóinkhoz!

 

Szakmai információ: 06-70-905-5000