Tiszta lappal indítsuk a növényvédelmet

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 február 10.

A gombák, baktériumok, rovarok, atkák télen is jelen vannak növényeinken, és várják a tavaszt, hogy újra támadhassanak. A téli hideg részben képes csökkenteni a számukat, de a legedzettebb egyedek áttelelnek, sőt a dérgombák még szaporodni is képesek!

 

Tavaszi virágzás

Az őszi és a tavaszi lemosás permetezés formájában, nagy lémennyiséggel történik. Célja, hogy a permetlé befolyjon a kéregrepedésekbe, és a rügyek pikkelylevelei közé.

 

Vegesol® eReS és Vegarep®EC  – Ökogazdálkodásban is engedélyezettek

 

Kulcsfontosságú az időzítés!

A legjobb hatékonyságot akkor érjük el, ha minél jobban kivárjuk a vegetáció indulását, a rügypattanást, hiszen a károsítók is ilyenkor kezdik meg aktívabb élettevékenységüket. Egyes esetekben (almalisztharmat) a kórokozó a zárt rügyekben telel, így a permetezéssel egészen a rügyek kinyílásáig várni kell.

Nem csodaszer: a tavaszi lemosó permetezés csak a fák és bokrok ágain, vesszőin áttelelő károsítókat képes elpusztítani, gyéríteni. Amik a talajban vagy a lehullott leveleken telelnek át, azok ellen nincs hatása a lemosó permetezésnek.

 

 

Vegesol® eReS

Egy gombaölő lemosószernek több hatóanyagot is kell tartalmaznia, hiszen sokféle kórokozót kell pusztítania. A Vegesol® eReS gyári formulában kínálja egyszerre a rézhidroxid és a kén kombinációját. A szabadalmaztatott olajos formula lassan lebomló filmréteget képez a kezelt felületen, ezáltal a hatóanyagok tapadása kiemelkedő, a biológiai hatás hosszan tartó. Felhasználható 0,5-1%os töménységben (10 liter vízhez 0,5–1,0 dl szer), almatermésűek, csonthéjasok, bogyósok, szőlő lemosó permetezésére!

Vegarep® ECA fák koronájában áttelelő kártevő állatok ellen nagy olajtartalmú készítménnyel védekezzünk! Ekkor a vesszőkön képződő olajos réteg a kártevők légzését gátolja. Ilyenek: atkák, levél- és pajzstetvek. A környezetbarát Vegarep® EC nem ásványi olajat, hanem a lemosók között egyedüliként növényi olajat tartalmaz. A Vegarep® minden gyümölcsfaj kezelésére használható, nyugalmi állapotban 3%-os töménységben (10 liter vízhez 3 dl szer).

 

BVN

 

A növényvédő szereket biztonságosan, az engedélyokiratnak megfelelően kell felhasználni!