fbpx

Nyomvonalválasztás a CLAAS TURN IN-nel

Írta: Szerkesztőség - 2016 október 21.

Gyorsabban a helyes nyomon

Talajmunkáknál vagy betakarításnál, amikor a táblán nincs viszonyítási pont, akadályoznak a domborzati viszonyok vagy hiányzik a helyismeret, a fogáskezdés vagy az optimális nyomvonal megfelelő kiválasztása sokszor nehézséget jelent a gépkezelőnek. Erre kínál megoldást a CLAAS a TURN IN funkcióval, ami a már létező CLAAS kormányzási rendszer kibővítése. Megközelítve a táblát, arra ráfordulva a gépet automatikusan az optimális nyomra vezeti.

Stresszmentesen az új nyomvonalra

A TURN IN már 120 fokos ráfordulásnál is javaslatot ad a következő optimális nyomvonalra történő ráforduláshoz. Ehhez csak arra van szükség, hogy a gépkezelő aktiválja a kormányzási rendszert, és a TURN IN funkció máris pontosan a helyes nyomvonalra vezeti a gépet. Így a TURN IN különösen gyors munkát tesz lehetővé, és érezhetően tehermentesíti a gépkezelőt.

Teljes kontroll a gépkezelőnek

Ennél az előrelátó nyomvonalválasztásnál a rendszer automatikusan figyelembe vesz minden körülményt, mint a például a sebességet, a kormány szögállását, a gép helyzetét, és ezekre az adatokra alapozva határozza meg az optimális irányát. A gépkezelő mindeközben folyamatosan teljes kontroll alatt tartja a nyomválasztás folyamatát. Például, ha egy, a TURN IN által javasolt nyom nem tetszik a gépkezelőnek, akkor javasoltathat a TURN IN-nel egy másik nyomowidth: 100%; max-width:100%t úgy, hogy megváltoztatja a különböző tényezőket, mint például a sebesség vagy a kormányzási szög. Ezen kívül igény szerint manuálisan, a rendszertől teljesen függetlenül is beállíthat egy nyomot.

Az új TURN IN funkció 2017 első negyedévétől minden, S7 vagy S10 terminállal rendelkező CLAAS automatikus kormányzási rendszerhez elérhető lesz. A már létező kormányzási rendszerekhez a funkciót egy kóddal lehet aktiválni.