fbpx

41 milliárdot kap 100 öntözésfejlesztési projekt

Írta: Kohout Zoltán - 2024 június 24.

Fejlesztik öntözési infrastruktúrájukat és felújítják a kapcsolódó műtárgyaikat, meglévő, korszerűtlen berendezéseiket, vagy beállítanak új öntözőberendezéseket.

Az öntözésfejlesztés a mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében mára meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást – közölte Nagy István agrárminiszter. A Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívásának keretében újabb 102 darab, mezőgazdasági termelők által megvalósítani kívánt projekt kap támogatást több mint 41,4 milliárd forint értékben. A támogatás révén öntözési közösségek, mezőgazdasági vállalkozások fejlesztik többek között öntözési infrastruktúrájukat és a kapcsolódó műtárgyaikat, újítják meg meglévő, korszerűtlen berendezéseiket vagy állítanak be új öntözőberendezéseket.

öntözés szántóföld
Fotó: Horizont Média/Kohout Zoltán

A felhívás keretében így már összesen csaknem 1200 öntözési projekt rendelkezik támogatói okirattal, valósult meg vagy és áll megvalósítás alatt, 141,6 milliárd forint összegben.

(Forrás: AM)