fbpx

Óriási elismerésben részesült MEGFOSZ két kezdeményezése

Írta: - 2018 március 21.

A Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította Szakképzési díját. A díj kiegészíti a kamara kétévtizedes erőfeszítéseit a magas színvonalú, gyakorlatorientált szakképzés magyarországi elterjesztése terén. A kamara azt vallja, hogy egy korszerű, a vállalatok és az iskolák együttműködésén alapuló szakképzési rendszer lehetőségeket és előnyöket nyújt a fiataloknak, a vállalatoknak és az egész társadalomnak egyaránt.

A díj célja, hogy kiemelkedő projektek és kezdeményezések méltatásával hozzájáruljon a szakmai képzés színvonalának emeléséhez és társadalmi megbecsülések fokozásához. Egyúttal ösztönözni kívánja a vállalatokat, hogy vállaljanak aktívabb szerepet a szakképzésben.

A Szakképzési Díjra ebben az évben „Motiváció” kategóriában a MEGFOSZ is pályázott, a „Legyél Te is mezőgépész!” programjával, és a MezőgépÉSZek játékával. Motiváció kategóriában 16 pályázó közül jutott be a Szövetség a legjobb 6 pályázó közé.

A szervezet több mint 150 céget, 60 szakiskolát, minisztériumokat és kamarákat összefogó 11 pontból álló képzési- és karrierprogramja évek óta bizonyítja, hogy nemcsak a szakember-utánpótlás biztosítását kívánják elérni, hanem a szakma presztízsének növekedését, a vidéki foglalkoztatottság javítását és a hazai mezőgazdasági termelés versenyképességének növelését is.  Mindemelett a program indítása óta a szakmába jelentkezők számának több mint duplájára emelkedése, valamint a több ezer diákot megmozgató MezőgépÉSZek játék egyre nagyobb fejlődése és sikere is bizonyítja a szakma népszerűsítésének eredményeit.

Ezt az összefogást és a kimagasló eredményeket, valamint a benyújtott pályázati projektet a Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kimagaslóan színvonalas elismeréseként, kategórián kívüli különdíjban részesítette!

A MEGFOSZ ezúton szeretné megköszönni mindazon szervezetek, vállalatok, szakiskolák támogatását, akik a programunkban folyamatosan részt vesznek, és a további előrelépés érdekében segítik a munkát a közös célok mentén.

  Viczián Ágnes – MEGFOSZ