fbpx

Pályázzon KME-védjegyre sajátmárkás termékével!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 február 17.

A KMÉ Alap Fokozat védjegy termékcsoportonként bővülve válik elérhetővé: elsőként 2020. januárjától a tej és tejtermékek számára 6 kategóriában: tejföl, fogyasztói tej, vaj, joghurt, kefir, túró.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer alapfokozatára 2020. február 4-től lehet pályázni fogyasztói tej és tejföl termékekkel. A KMÉ-védjegyrendszer alapfokozatára a pályázatot olyan belföldi és EU tagországbeli élelmiszer-termelő, -előállító, -feldolgozó és -forgalmazó nyújthatja be, aki a 178/2002/EK rendelet 2. cikk szerinti élelmiszert állít elő, valamint az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény szerinti FELIR-azonosítóval rendelkezik a végzett tevékenységére vonatkozóan.

Pályázhat mezőgazdasági termelő, kistermelő, élelmiszer-előállítást és feldolgozást végző kis-, közepes- és nagyvállalkozás, valamint élelmiszerkereskedelmi vállalkozás sajátmárkás termékkel.

A szabályzatok, a fogyasztói tejre és tejfölre vonatkozó termékleírások és a pályázat beadásához szükséges formanyomtatványok a kme.hu weboldalon érhetőek el. A pályázatokat a Védjegyiroda 1525 Budapest, Pf. 212. postacímére kell küldeni.