fbpx

Pénz helyett verést kapott az állatgondozó

Írta: Kohout Zoltán - 2019 június 18.

Börtönbe kerülhetnek az állattartók, miután szilánkosra verték a napszámos koponyáját.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azután emelt vádat életveszélyt okozó testi sértés miatt egy jánoshalmi apával és fiával szemben, hogy az egyik alkalmazottjuk otthagyta őket, és egy másik gazdasághoz szegődött.

A férfi azonban nem ok nélkül hagyta ott az apa és fia alkotta állattartó-gazdaságot: bár a 60 éves jánoshalmi férfi és 33 éves fia teljes ellátást és 80 ezer nettót ígértek neki a tehenészeti munkáért Miszlán, három hónap alatt sem kapott fizetést. Amikor aztán egy nap ellenőrizni mentek az alkalmazottat, de pénz még mindig nem vittek magukkal, az állatgondozó belejelentette, hogy lelép. Meg is egyezett egy másik, környékbeli gazdával, és két nap múltán munkába is állt náluk.

Csakhogy a korábbi munkaadó erre bedühödött, és a harmadik nap éjjelén telefonon jól fizető munka ígéretével kicsalták az Alsómégy határán lévő kövesúthoz, ahol a korábbi gazdája és a fia karókkal rátámadtak. Azt kiabálták neki, hogy azért kapja a verést, „mert elmentél tőlünk” – de úgy megverték, hogy a koponyája bal oldalon darabosra tört, valamint a fején és a térdén többszörösen repesztett, roncsolt sérüléseket szenvedett. Súlyosabb következményként akár agyzúzódás is bekövetkezhetett volna, amely életveszélyes sérülést jelent. A sérültet éjszaka találták meg a környékbeli vadászok, és ők hívtak hozzá mentőt is.

Az apát és a fiát az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja, amiért akár 8 évet is kaphatnak az állattartók.

CÍMKÉK tehenészet