A tavalyi nagy sikerű indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát! Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után Pezsgőünnep néven egy rendkívül izgalmas kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.
2019-ben nagy sikerrel rendezte meg az első etyeki Pezsgőkonferenciát a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál alkotta társszervező páros, akik a Borkonferenciát már 8 éve jegyzik. Idén is valami hasonlóra készülnek. Az eredeti időponttól ugyan a válságos helyzet miatt el kellett térniük, így május helyett szeptember 3-át tűzték ki az esemény időpontjául.
A szervezők idén is izgalmas előadásokat, parázs vitákat és exkluzív kóstolókat ígérnek. A már online elérhető tematikából kiderül, hogy valóban neves hazai és nemzetközi előadókra számíthatunk, a kerekasztal címe („Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”) és előadói pedig szintén sok érdekességgel kecsegtetnek.
Pezsgőünnep
A második Pezsgőkonferencia rögtön egy fantasztikus újdonsággal is szolgál. A szervezők ugyanis a konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeiknek köszönhetően, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben. Ez a program a konferencia résztvevői számára ingyenesen elérhető és külön is lehet rá jegyet vásárolni.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon. Alább közöljük a tervezett tematikát.
Főszervező: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál
ELŐADÓI SZEKCIÓ
Megnyitó – Köszöntőbeszéd
Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium
Köszöntő
Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője
Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél
Lamport József, főborász, Thummerer Pince
A buborékok élete Champagne-on túl
Márkus György, pezsgőszakértő
Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója
Mérész Sándor, borász, Etyeki Kúria
Szabályozás
Garamvári Zsuzsa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok
Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére – A pezsgő
Demeter Zoltán, borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj
Michael Gross, borász, tulajdonos, Vino Gross
Jean-Marc Lallier Deutz, borász, tulajdonos, Vino Gross
David Bourdaire, borász, Champagne Bourdaire-Gallois
Habzó és pezsgő márkaépítés – Esettanulmányok
Unger Zsolt, marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners
Kerekasztal Szekció
Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”
Felkért résztvevők:
- Bárdosi Sarolta (Tokaj Nobilis)
- Vancsik Ivett (Vince)
- Herczeg Zoltán (Dining Giude)
- Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely)
- Laczkó Gábor (Törley Pezsgőpincészet; Etyeki Hegyközség, elnök)
- Molnár Attila (Arany Kaviár)
Témavezető: Rókusfalvy Pál
Szervezés alatt – a programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják! A további hazai és nemzetközi előadásokat folyamatosan töltjük fel.
PEZSGŐÜNNEP
CHAMPAGNE- ÉS PEZSGŐKÓSTOLÓ, CSÚCSGASZTRONÓMIA!
A konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül hozzuk el Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálunk, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben.