fbpx

Precíziós műtrágyaszórás, permetezés a Kvernelandtól

Írta: - 2018 március 14.

A Kverneland Accord Exacta műtrágyaszóró család CentreFlow szórási rendszerével tökéletes megoldást nyújt a műtrágya pontos és kíméletes kijuttatására.

A műtrágya egy lemezhengerben folyik rá a szóró tányérra, ahol még a szórólapátok elérése előtt, folyamatosan veszi fel a centrifugális erő segítségével a tárcsaforgási sebességét és csak egy helyen, a feladási ponton tudja elhagyni ezt a lemezhengert. Ennek köszönhetően minden domborzaton pontos szórásképet kapunk.

Nincs ütközés, porosodás. A 8 lapátos tárcsák, 9-45 m-es munkaszélességű szórást tesznek lehetővé. A dupla átfedés egyedülállóan pontos szórásképet biztosít. A Kverneland Isobus kompatibilis termináljai bármelyik másik Isobusos Kverneland gépet kezelik, így Önnek csak egyszer kell megvásárolni. Az Exact Line hidraulikus határszóró a traktor vezetőfülkéjéből vezérelhető és páratlan pontosságú határszórást tesz lehetővé. A traktorral nyugodtan haladhatunk az első művelőúton. Nem fogunk átszórni a szomszédba.

Több féle ár és felszereltség kategóriában tudunk gépet ajánlani. A legegyszerűbb CL típustól egészen az súlymérős, Isobus kompatibilis változatokig. Kiemelném a Geospread típusváltozatot. A gép GPS jel alapján vezérli magát és a leszórt területre érve lekapcsolja, a szakaszait ennek köszönhetően a lehető legkisebb átfedéssel dolgozik. 4 db súlymérő cellájának és 1 db referencia szenzorjának köszönhetően változó domborzati viszonyok közt is mindig valós értéket mutat a mérlege. Mindeközben a kezelő a fülkéből az Isobus terminállal kezelheti a gépet. A permetezéstechnikában is az élen járunk. Ikarus, Ixtrack vontatott és Ixter függesztett permetezőink magas műszaki színvonalat képviselnek mind a konstrukciót mind pedig permetezési minőséget tekintve. Az Ikarus S 2800 vagy 3800l-es kivitelben készül, az Ixtrack A 2400/2800, a B 2400/2800/3600, míg a C 3-4-5000L-es lehet. Mindegyik modell számtalan szórókeret variációval rendelhető.

Gép fölé, vagy gép mögé csukódó kerettagok. Ultrahangos keretvezérlés, több féle nyitási rendszer. Állítható rugózott híd mindegyik, kormányzott vonórúd (Ikarus S), kerékkormányzás (Ixtrack modelleknél), legyen az Isobus gép, vagy a hagyományos Flow Mate Control vezérlésű. Az Isobusos permetező gépeink kielégítik a precíziós gazdálkodás minden követelményét. GPS kapcsolat segítéségével automata szakaszolásra és differenciált kijuttatásra is képesek. Ezekkel a gépekkel nincs több műtrágya és növényvédőszer pazarlás. A pontos rápermetezésmentes munkával pedig megelőzhető a növények gyomirtó okozta stresszelése és az ezzel járó terméskiesés. Az Isomatch Tellus terminálon pedig gazda a munkafázis minden adatát könnyedén rögzíteni tudja. Az itt kapott adatokat pedig fel tudja használni a későbbi munkái során.

http://www.agrospic.hu

[email protected]

06 (25) 260 290