fbpx

A Väderstad bemutatja az egyedülálló BreakMix kopóhegyet

Írta: - 2018 március 14.

Az új BreakMix kopóhegy a keverő- és a lazítóhatás kombinációja. A BreakMix a Väderstad innovációja, amely szélesebb körű használhatóságot, valamint agronómiai előnyöket biztosít a gazdaságok számára.

 „Az új és egyedi kialakítású BreakMix kopóhegy hatékonyan szünteti meg a talajtömörödést, mialatt intenzív keverőhatást biztosít a felső talajrétegben”, mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciók kidolgozásáért felelős szakembere, és hozzáteszi: „A BreakMix sokoldalúságot, alacsonyabb inputköltségeket, valamint agronómiai előnyöket biztosít használója számára.”

 A BreakMix az alapművelésben, majd ezt követően is használható, elsősorban nehéz művelésű, kötött talajokon, ahol gyakori probléma a talajtömörödés.

 „A kopóhegy egyedi kialakításának köszönhetően a lazítóhatás akár 30 cm-ig terjedő mélységig kihasználható, ami igen meggyőző keverőhatással párosul”, mondja Magnus, majd hozzáteszi: „Mivel a baktériumok és a gombák a felső 10 cm-es talajrétegben a legaktívabbak, a növényi maradványok bekeverése is ehhez kell igazodjon a gyorsabb feltáródás érdekében. Mivel a BreakMix keverőhatása csak a felszínen érvényesül, nem hozza fel a nagyobb rögöket. A le- és felfelé irányuló vízmozgást akadályozó talpak és tömörödések hatékonyan számolhatók fel az új kopóhegy segítségével.”

A BreakMix kopóhegy Marathon keményfémbetéttel készül, ami különösen hosszú élettartamot biztosít. A kopóhegy 2018. májusától rendelhető a Väderstad szántóföldi kultivátoraira.

A Väderstad

A Väderstad által gyártott munkagépeket a magas minőség, a hatékonyság, valamint a dizájn és a funkcionalitás összhangja jellemzi.

A vállalat nevéhez számos korszakalkotó innováció és új ötlet kötődik. A Väderstad 40 országban aktív. A Väderstad AB a Väderstad Holding AB tagja, melynek tulajdonosa a Stark család. A vállalat központja, valamint a gyártmányfejlesztés és a gyártás a svédországi Väderstad-ban található. A 2016-ban 236 millió euro árbevételt elérő vállalatnak 1200 alkalmazottja van. A vállalat minőségorientáltságát tükrözi az ISO 9001:2008 nemzetközi minőségi standardnak való megfelelés.

www.vaderstad.com