fbpx

Precíziós NIR analizátorok a mezőgazdaság, élelmiszer-, vegyi- és gyógyszeripar részére!!

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 28.

Az OmegAnalyzer G berendezés végzi el a Bruins Instruments NIR gabona analizátorok közül a munka nehezét.

A „G” típus sokoldalú műszer a gabona analíziséhez, és alkalmas az olyan gabona illetve vetőmagok kezelésére, mint a búza, árpa, kukorica, rizs, szójabab, repcemag és egyebek.

Ez a műszer rendelkezik az USA NTEP tanúsítvánnyal, és a korszerűsítési opciók, valamint kiegészítők sorozatával.

Az AgriCheck™ modell gazdaságos megoldás a gabona és a vetőmagok vizsgálatához.

Mivel nem olyan sokoldalú, mint az OmegAnalyzerG típus, ez ugyanazt a pontosságot és teljesítményt ajánlja fel kompakt csomagban.

Az analizátorok termékskálájának legsokoldalúbb műszere a MutiCheck, amely képes mind transzmissziós módszer (búza, árpa, kukorica, rizs, szója, olajos magvak, stb.), mind reflexiós módszer (porok, különféle lisztek, tápok, kávé, tea, vagy egyéb homogén anyagok) mérések gyors (~45 mp), egyszerű és pontos kivitelezésére.

Univerzális kalibrációk állnak rendelkezésre a nedvesség-, fehérje-, olaj/zsír-, keményítő-, rost-, sikértartalom, Zeleny-teszt és más összetevők meghatározásához, továbbá különleges termékekhez is kifejleszthető kalibráció jelentőséggel bíró paraméterekhez.

 

 

Gabona hektolitertömeg mérése opcionális kiegészítő, amely egybeépített a műszerrel, és automatikusan végzi a gabona fajsúly mérését, továbbá lisztek, porok és gabona kis mennyiségeinek mérésére alkalmas cellák állnak rendelkezésre 3-30 mm között.

 

Az összes Bruins Instruments NIR analizátor közös kulcsfontosságú tulajdonságai

Teljes mértékben átvihető kalibrációk – a Bruins NIR analizátorok az egyedüli olyan érintő képernyős műszerek a világon, ahol a termék-kalibrációk átvihetők az összes műszer között a kalibrációk vagy a műszerek bármilyen beállítása nélkül.

A páratlan műszer-linearitás hatálytalanítja az olyan nem-lineáris kalibrálások használatát, mint az ANN, és helyette kihasználhatók az olyan nagy teljesítményű, statisztikailag megalapozott kalibrációk, mint a PLS.

A Research Grade Precisiont – a Bruins monokromátort 30 éven keresztül fejlesztették és finomították, több mint 10000 egységet szállítottak le.

Ezeket az olyan legigényesebb alkalmazások néhányában használták fel, mint például az optikai lézer-szűrőkben, a standard mérőműszerekben, és a katonai alkalmazásokban minőségellenőrzéshez.

 

Ipari fokozatú megbízhatóság – egyetlen mozgó alkatrész felhasználásával

Kivételt képeznek a mintavevő rendszerek, a Bruins NIR analizátorokat úgy ismerik, hogy azok megbízhatóan és pontosan működnek éveken keresztül bármilyen beállítás nélkül, csak az eredeti kalibrációk felhasználásával!

 

Kettős sugárnyalábos működés

Az összes Bruins analizátor egyetlen csatornát használ fel, a műszerek kettős sugárnyalábos üzemmódja biztosítja a nagyobb pontosságot.

Ugyanezt a technikát használják fel sok kutatási fokozatú spektrofotométeren.

A kettős sugárnyalábos mérések mindig hivatkoznak azokra a minta-mérésekre, amelyeket a nyitott sugárnyalábos mérésekkel szemben végeztek, hogy kiküszöböljék a környezeti feltételek, vagy a rövid-és hosszú távú műszerváltozások miatt bekövetkezett eltolódás-hatásokat.

 

A műszerek szoftvere

Az Omega Predict Software – felhasználja a nagy felbontású színes, érintés-érzékeny képernyőt annak érdekében, hogy a felhasználót végigvezesse a mérések futtatásának egyszerű folyamatán.

Az egyes mérésekből származó minden adat – beleértve a teljes spektrumot is – bejegyzésre kerül a Predict adatbázisba.

A jelszó-vezérlésű adminisztratív funkciók lehetővé teszik a menünek a felhasználó részére a működőképesség pontos szintjéhez történő igényeknek a hozzáigazítását, valamint a termékek konfigurálását és a kalibrációkat

.Az eredmények és a spektrum egyszerűen exportálható a helyi hálózatba vagy USB-re.

Az Omega Predict felhasználja az ipari standard GRAMS PLSplus/IQ többparaméteres elemző szoftvert a tulajdonképpen bármely termékhez történő kalibrációk generálásához.

Eltérően néhány NIR analizátortól, a kalibrációk azokon a hang-statisztikai modelleken alapulnak, amelyek nem csak a teljes továbbítható kalibrációkat szolgáltatják, de megbízhatóan jelezni is tudják a rossz mintákat vagy a műszer-problémákat, és virtuálisan kiküszöbölik a pontatlan vagy félrevezető eredményeket.

Az Omega Predict kihasználja a régebbi szűrő-alapú műszereken kifejlesztett kalibrációkat az MLR felhasználásával, amely egyszerűen továbbítható bármely Bruins analizátorra a kivitelezéshez és a gyors futtatáshoz, költséges újrakalibrálás nélkül.

 

Metron Kft.

Budapest