fbpx

A program, mely legalább 30 női gazdálkodót támogat

Írta: Barna Ferenc - 2021 november 05.

A program, melyen legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online oktatás és képzés hazai szakértők és mentorok bevonásával, 2021. november 2-án elindult. A női gazdálkodóknak szóló „TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási program” alapítója és kezdeményezője a Corteva Agriscience, nemzetközi mezőgazdasági vállalat, támogatója a Magyar Női Unió.

Mezőgazdaság, női gazdálkodóA nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapította és kezdeményezte a programot (Fotó: Corteva, Sajtóközlemény)

A mezőgazdasággal foglalkozó hazai nők támogatása

A CORTEVA Agriscience Magyarország és a Magyar Női Unió Vidéki Nők Nemzetközi Napján (2021. október 15.) bejelentett együttműködési megállapodása értelmében november 2-tól van lehetőség jelentkezni a Programra. A Program célja – melyen legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online intenzív oktatási képzés szakértők bevonásával -, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó hazai nők számára széleskörű szakmai, oktatási és pénzügyi lehetőséget biztosítson.

A képzési terv egyrészt a női gazdák tényleges igényein, másrészt a tervezői gondolkodás (design thinking) módszerén alapul: olyan a kreatív probléma megközelítésen és megoldáson, amely segít a résztvevőknek önmaguk és vállalkozásuk jobb megértésében, reális, új ötletek és projektek generálásban és annak tényleges megvalósításában.

Magyarországon idén debütál a TalentA Program

A Corteva Agriscience a Falusi Nőegyesületek Szövetségével (FADEMUR) együtt elsőként 2019-ben Spanyolországban indította el a komplex, innovatív Programot a mezőgazdasággal foglalkozó, újító szemléletű nők számára. A Program sikere nyomán Ukrajnában, majd Oroszországban, Romániában, Portugáliában bevezették, idén pedig a magyar női gazdák számára is elérhetővé válik a képzési lehetőség és a támogatás.

Mezőgazdaság, női gazdálkodóTöbb országban már sikeresen fut a program (Fotó: Corteva, Sajtóközlemény)

Sikeres képzés, megfelelő projekt, pályázati lehetőség

A képzés végén azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a Programot, és projektötleteik összhangban vannak a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival, lehetőségük van pályázni a bruttó 3.250.000 forint teljes támogatási összegre, melyet a következőképpen osztanak szét a 3 (három) nyertes projekt között:

  1. hely: Bruttó 1.500.000 Ft;
  2. hely: Bruttó 1.000.000 Ft;
  3. hely: Bruttó750.000 HUF.

A nyertes projektek egy 6 alkalmas mentoráláson vesznek részt, melynek keretében szakmai kérdésekben és projektjük elindulásának támogatásában kapnak segítséget.

Jelentkezni november 15., 12.00 óráig lehet a Program honlapján.

A többet tudhat meg a kampánnyal kapcsolatban korábbi cikkünkben.

 

Forrás: Corteva, Sajtóközlemény