PX113 – Egy átütő ajánlat a Pioneer MAXIMUS? portfólió 10. évfordulójára

2006 volt az első év, amikor a DuPont Pioneer megjelent a MAXIMUS® repcehibridekkel Magyarországon. Kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően ezek a hibridek azóta meghódították a piacot, egyre több termelő dönt mellettük, és mára a repceter­mesztés meghatározó szereplőivé váltak. 2015 így a 10. év, hogy Pioneer MAXIMUS® repcehibrideket értékesítünk. E kerek évforduló alkalmával egy új, minden korábbi Pioneer MAXIMUS® repcehibridet felülmúló hibridet vezetünk be, a PX113-at!
Egyre több termelő dönt úgy, hogy Pioneer repcehibridekre alapozza termesztését. A Kleffmann piackutató cég szerint 2014-ről 2015-re 16%-ról 20%-ra növekedett a Pioneer repcehibridek aránya. A fokozódó érdeklődés első számú indikátora a Pioneer MAXIMUS® repcehibridek kivételes tulajdonságainak köszönhető. A tavalyi évben a legnépszerűbb hibridünk a PR44D06 volt, mely Magyarország egészét tekintve a második legnagyobb területen termesztett repcehibrid.
 
1. ábra: Egyre többen választják a Pioneer MAXIMUS® repcehibrideket!
1. ábra: Egyre többen választják a Pioneer MAXIMUS? repcehibrideket!
 
A Pioneer MAXIMUS® repcehibridek előnyei már jól ismertek a termelők számára, ezek pedig a következők:
 
 • Extra széles vetési optimum. Nem hajlamosak az őszi túlnövekedésre.
 • Extra télállóság. Elterülő habitusuknak, vastag gyökérnyakuknak köszönhetően jól viselik a nagy hidegeket is.
 • Extra előny a növényvédelemben. Alacsonyabb növénymagasságuknak köszönhetően a gépi beavatkozás kevesebb kárt tud okozni, és a vegetáció későbbi szakaszában is könnyebben tudunk permetezni.
 • Extra állóképesség. Növénymagasságuk alacsonyabb, valamint elágazási csomópontjuk is alacsonyan van, ezért kevésbé fognak megdőlni.
 • Extra hatékonyság a betakarításukban. Becőik egyszerre érnek, kisebb a pergési veszteség. A kombájn könnyebben és gyorsabban halad az állományban. Mindezek miatt gyorsabb, olcsóbb és kevesebb veszteséggel jár a betakarításuk.
 • Extra termőképesség és jövedelmezőség. Az eltérő növényfelépítés miatt igen nagy számú oldalelágazást tartalmaznak, emiatt eleve nagy terméspotenciállal rendelkeznek.
 
A felsorolt kedvező tulajdonságokkal együtt a nagy termőképesség kimagasló jövedelmezőséget biztosít!
 

PX113 – az új MAXIMUS®

A Pioneer MAXIMUS® repcehibridek 10 éves sikertörténete mostantól a PX113-mal folytatódik. A PX113 magában hordozza mindazokat a kedvező tulajdonságokat, amelyek miatt oly népszerűek a féltörpe repcéink. Ezeken túlmenően a következő tulajdonságok jellemzik:
 
 • Elsősorban a nagy termőképességét lehet kiemelni, hiszen ez a legfontosabb. A PX113 mostantól a legnagyobb termésre képes Pioneer MAXIMUS® repcehibridünk.
 • A korábbi Pioneer MAXIMUS® repcehibridekhez képest növényfelépítése erőteljesebb, robusztusabb. Kinézetre is impresszívebb, látványosabb, még több elágazást tartalmaz. Növénymagassága 10-15 cm-rel magasabb a PR44D06-nál.
 • Tavaszi újraindulása, növekedési erélye is gyorsabb a korábbi féltörpe hibridjeinknél, korábban is virágzik azoknál.
 • Kórtani tulajdonságai kiemelkedően jók! Szárszklerotíniával szemben nagyon jó a toleranciája. Fóma ellen Rlm 7 rezisztenciával rendelkezik, ami ma a legnagyobb biztonságot jelenti.
 • Érését tekintve közép-korai érésidővel jellemezhető.
 
2. ábra: A PX113 a legnagyobb termőképességű Pioneer MAXIMUS® repcehibrid!
 
Ma már köztudott, hogy a repce az egyik legintenzívebb, nagy költségekkel járó növényünk a szántóföldi termesztésben. Ahhoz, hogy jövedelmező is legyen, nagyon körültekintően kell a technológiát megválasztani, melynek alapja a legjobb hibrid kiválasztása. Ehhez ajánljuk kedves partnereink figyelmébe a PX113-at, mert meggyőződésünk, hogy aki kipróbálja, jövőre is ezt fogja majd termeszteni!
 
Fábián László
Termékmenedzser
Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.
 
Kérjük, látogasson el weboldalunkra és tekintse meg DuPont Pioneer Hírlevelünket az alábbi linkekre kattintva!
 
 
A DuPont ovális logó a DuPont hivatalosan bejegyzett védjegye.
®, TM, SM a Pioneer bejegyzett védjegyei. ©2015 PHII.
hibrid MAXIMUS növénytermesztés pioneer repce repcehibrid