fbpx

Repce betakarítás után – döntés előtt Nehéz kérdések a fajtaválasztás kapcsán, a megoldás: EURALIS Gazdaklub

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 14.

A 2010-es esztendő sok nehézséget, komoly károkat okozott az agrárium növénytermesztői számára. A problémák közül csak egyet kiragadva, a repcetermesztőket érintő súlyos veszteségeket okozó csapadékos évjárat egyértelműen sokak számára jelentett nem várt károkat.

Ilyen – a talán még a sokat megélt és tapasztalt, idősebb agrárszakemberek előtt is ismeretlen – repcetermesztési időszakban minden repcével foglalkozó szakemberben fogalmazódik meg a kérdés; milyen fajtát válasszon a következő szezonra? Az idei tapasztalatok bizony rámutattak arra, hogy nem elég az általános, a szem- és olajtermés kapcsán kritikusan megválasztani a termeszteni kívánt fajtákat, de ugyanilyen súllyal bír a betegségekkel szembeni ellenállóság és a szoros, szigorú növényvédelmi technológiák kiválasztása és betartása. Azzal is szembe kellett nézni, hogy az eddig megbízhatónak tűnő fajták sem tudtak megfelelni a természet kihívásainak.

Az EURALIS SEMENCES leányvállalata, az EURALIS Vetőmag Kft. hibridjei közül strapabíró repcéket kínál a repcetermesztők számára. Ezek a hibridek megtestesítik a fenti kritériumokat és valódi megoldást jelentenek a nehéz fajtaválasztási kérdéskör megoldásaként. Az alternatív lehetőségek erősítéseként az EURALIS Vetőmag Kft. kezdeményezéssel lép fel a repcetermesztők felé, mégpedig az idei szezonban tapasztalt negatív, akár a termelési kedvet befolyásoló történéseit is figyelembe véve. Az EURALIS nemesítése által magas színvonalon képviselt hibrideket kívánjuk minél szélesebb repcetermesztői körben elérhetővé és tesztelhetővé tenni, annak érdekében, hogy a gazdák is a saját szemeikkel győződhessenek meg repcéink kiváló teljesítményéről. Az EURALIS Vetőmag Kft ennek érdekében az idén nyáron elindította az Euralis Szakértő Gazdák Klubját (Gazdaklub),amelybe olyan, elsősorban repce, napraforgó vagy kukorica termelésével foglalkozó gazdákat szeretnénk meghívni, akik igényes agrotechnikával és profitközpontú szemlélettel rendelkeznek. A Gazdaklub tagok számára az EURALIS Vetőmag Kft limitált mennyiségben biztosítja aktuálisan repce vezér hibridjeit (ES NEPTUNE korai, ES MERCURE középérésű hibridek), 3 ha vetésterületre. Így a Gazdaklub tag repcetermesztő nem kis parcellás, hanem üzemi körülmények között győződhet meg hibridjeink valódi tudásáról.Nemcsak vetőmaggal, hanem komplett technológiával segítjük a Gazdaklub tagokat;növényvédelmi és tápanyag utánpótlási információkat tartalmazó kézikönyvünk és kollégáink támogatása már most rendelkezésre áll.

Próbálja ki és győződjön megvetőmagjaink teljesítményéről és csatlakozzon ezen innovatív Gazdaklubhoz! Kérjük,keressék kollégáinkat bizalommal az ingyenesen biztosított vetőmagok és a Gazdaklub tagság bővebb részleteiért!

„EURALIS – Növeljük bizalmát!”

EURALIS Vetőmag Kft.

1118. Budapest,Rétköz u. 5.

Tel:06-1-883-8884

Fax:06-1-883-8885

web:www.euralis.hu