fbpx

Klímasemleges tankolás az RWA kínálatában

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 május 05.

Cégünk, az idén 25 éves RWA Magyarország Kft. úgy döntött, hogy ettől az évtől kezdve, felelős integrátorként, újabb mezőgazdasági cégek lehetséges partnereként, nagyobb hangsúlyt fektet a környezetkímélő megoldásokra.

 

Közös munka – RWA és OMV

Már több mint 20 éve dolgozunk közösen a szintén osztrák tulajdonú OMV-vel, hogy gazdálkodó partnereinknek megfelelő minőségű gázolajat tudjunk biztosítani, rugalmas szállítási és fizetési feltételek mellett. Így amikor tudomást szereztünk az OMV nagyszerű kezdeményezéséről, a felhasznált üzemanyagok elégetéséből származó szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására, nem volt kérdés számunkra, hogy az első pillanattól kezdve szeretnénk csatlakozni hozzá, megadva partnereinknek is a lehetőséget az aktív környezetvédelemre. Hiszen az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása. A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén aktívan és tudatosan hozzájárulhatunk az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.

 


A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén hozzájárulhatunk a környezetünk megóvásához. (Fotó: RWA Magyarország Kft.)

 

A klímavédelem nem regionális probléma

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása következtében megnövekedett hőmérséklet miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével. A klímavédelem nem regionális probléma – ellenkezőleg, a globális egyensúly kérdése, mivel a kibocsátott CO2 nem marad egy helyen, hanem szétterjed a légkörben. A kompenzációs projektek csökkentik a CO2 mennyiségét, a globális felmelegedés hatásának ellensúlyozása érdekében.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartnerrel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. Velük együtt az RWA Magyarország Kft. lehetőséget kínál az Ön által felhasznált gázolaj elégetéséből származó szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására. Ily módon támogathatja a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a szén-dioxid-kibocsátás hatásainak csökkentésében. A szén-dioxid-kompenzálás által a projektek egyértelműen mérhető eredményeket biztosítanak a klímavédelem terén, s emellett hozzájárulnak az adott régió fenntartható fejlődéséhez, illetve az Egyesült Nemzetek fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez.

 

RWA Magyarország Kft.

Erdővédelemmel, szélenergiával, valamint biomassza-hasznosítással kapcsolatos nemzetközi projektek futnak, melyeket támogathat (Fotó: RWA Magyarország Kft.)

 

 

Ön dönt, mekkora gázolaj-felhasználást kíván karbonsemlegessé tenni

Ha gázolajat vásárol nálunk, és kéri a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálását, az OMV-vel kötött együttműködés kapcsán a ClimatePartner által összeállított akkreditált portfólióban több erdővédelemmel, szélenergiával, valamint biomassza-hasznosítással kapcsolatos nemzetközi projektet támogat, amelyek az elvárt klímastratégiai szempontok mellett munkalehetőséget, megélhetést teremtenek a helyieknek, megfelelve ezzel az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaiban (SDG) meghatározott célkitűzésnek. További előnye, hogy Ön döntheti el, hogy mekkora gázolaj-felhasználást kíván karbonsemlegessé tenni. Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen CO2tanúsítvánnyal igazoljuk a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.

 

Mezőgazdaság és RWA

 

Amennyiben Ön is szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, vagy további kérdése lenne, keresse gázolajüzletág-vezetőnket!

Járuljunk hozzá közösen a fenntartható energia jövőjéhez!

www.rwa.hu

+36 30 491 7301

[email protected]

 

RWA Magyarország Kft.