fbpx

Sáros környezetben sem akad el

Írta: Szerkesztőség - 2021 május 07.

Az új, forgó öntözőrendszerekhez tervezett gumiabroncsok mintázatát úgy alakították ki, hogy nedves, sáros vagy akár iszapos körülmények között is hatékony tapadást biztosítson állandó terhelés alatt kötött, körkörös útvonalon történő mozgás során is.

 

Felhasználási terület a forgó öntözőrendszerek

Az Alliance (a Yokohama Off-Highway Tires csoport tagja) a nagy értékű szegmenshez tartozó gumiabroncsokat tartalmazó gyártói portfólióját bővítette az Alliance 768 Value Plus új gumiabronccsal.

 

Mezőgazdaság, öntözőberendezés
Speciálisan forgó öntözőrendszerek számára lett tervezve az új gumiabroncs, így bírja a sáros terepet is (Fotó: Alliance)

 

Tulajdonságai:

  • új mintázat forgó öntözőrendszerek számára;
  • meleg éghajlatú régiókhoz, nedves környezetet igénylő terményekhez és sáros talajokhoz tervezve;
  • lekerekített vállak az optimális tapadás és a termény hatékony védelme érdekében;
  • erős nejlonváz és ózon adalék a hosszabb üzemi élettartam miatt;
  • három különböző méret az eltérő berendezésekhez.

 

Kiváló öntisztító jellemzővel bír

A teljesen új gumiabroncs-mintázatot úgy tervezték, hogy nedves vagy akár iszapos körülmények között is hatékony tapadást biztosítson állandó terhelés alatt kötött, körkörös útvonalon történő mozgás során is, ezzel biztosítva az öntözőrendszer működését.

A mintaelemek közötti nagy távolság biztosítja a kiváló öntisztító jellemzők mindenkori fenntartását, míg a lekerekített vállak állandó hajtást biztosítanak, és egyúttal védik a terményt a sérülésektől. Az erős nejlonváz még hosszabb és megbízható üzemi élettartamot tesz lehetővé.

 

Kedvezőtlen munkakörnyezet

A forró és száraz régiókban már régóta tudják, hogy a forgó öntözőrendszereknek a legkedvezőtlenebb feltételek, azaz magas hőmérséklet és igen intenzív napsütés mellett kell megbízhatóan működniük.

Ugyanakkor a talaj és az öntözött termények kombinációja nedves, vagy akár sáros munkakörnyezetet hoz létre. Az Alliance 768 Value Plus ezért olyan különleges ózonvegyületet tartalmaz, amely kiküszöböli a futófelület idő előtti öregedését és töredezését.

A klímaváltozás folyamatában, egyre nagyobb szükség lesz az öntözőrendszerekre, köztük a forgó öntözőrendszere, például a félsivatagos területeken.

 

Mezőgazdaság, gumiabroncs öntözőberendezésekhez
Három méretben készül az öntözőrendszerekhez az új gumiabroncs, mely a szélsőséges talajviszonyok között is biztosítja a működést (Fotó: Alliance)

 

A tökéletes megoldás

A vadonatúj Alliance 768 Value Plus gumiabroncs három méretével az Alliance a tökéletes gumiabroncs-megoldást kínál az öntözőberendezésekhez.

Méretek:

  • 2-24;
  • 9-24;
  • 2-38.

 

Forrás: Yokohama Off-Highway Tires

Összeállította: Barna Ferenc