fbpx

Sikeres kiállítást tudhatunk magunk mögött

Írta: Szerkesztőség - 2015 március 30.
A 33. AGROmashEXPO, valamint a vele egy időben rendezett  AgrárgépShow, Magyar Kert és Szőlészet Pincészet szakkiállításra közel 300 kiállító hozta el termékeit, szolgáltatásait. A 36 ezer négyzetméteren (gyakorlatilag a HUNGEXPO tejes területén) megvalósult kiállításon és vásáron számos üzlet köttetett, a kiállítóktól érkezett előzetes adatok szerint több milliárd forintos nagyságrendben.
Az agrárszakma csúcsrendezvényén ismét jelen voltak a piacvezető márkák és kisebb vállalkozások, speciális szolgáltatásokat nyújtó cégek. A forgalmazók mellett a hazai gépgyártók szövetségének (MEGOSZ) tagjai nagyszabású bemutató keretében vonultatták fel a magyarországi gépgyártás újdonságait. A MEGFOSZ (Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége) tulajdonában lévő AgrárgépShow keretein belül pedig megjelent a hazai gépforgalmazók színe-java.
Mind a négy napon sok látogatót vonzott a kiállítás
Mind a négy napon sok látogatót vonzott a kiállítás
Örömteli volt, hogy egyre több nívós, a nagy nemzetközi kiállításokon megszokott standot lehet látni idehaza is. A kiállítók jelentős része szinte verseng a szebb, látványosabb megjelenésért, mert érzik, látják ennek fontosságát. A szervező Hungexpo Zrt. által kijelölt zsűri, mely a mezőgazdasági szaklapok hölgy munkatársaiból állt, az idén is díjazta a standokat.
A szempontok (inkább esztétikai) a következők voltak:
  • Látványosság
  • Praktikusság és funkcionalitás
  • Kreativitás
  • Egyediség
  • Gépek elhelyezésének módja
A végeredmény:
  • Kis stand kategóriában Fertilia Agrokémiai és Logisztika Kft.
  • Közepes stand kategóriában (200 m2 alatt) Nitrogénművek Vegyipari Zrt. GENEZIS standja
  • Nagy stand kategóriában: Amazonen Werke Kft.
  • a legkreatívabb marketing különdíját az AUDITKER Kft. kapta 
Az Auditker Kft. különdíjas standjának egy részlete
Az Auditker Kft. különdíjas standjának egy részlete
Több kísérő rendezvény is zajlott a kiállítás ideje alatt, ahol az érdeklődők a szakma rejtelmeibe nyertek bepillantást.
Az egyik ilyen volt a GTE Mezőgépipari Szakosztálya, a NAIK MG-i Gépesítési Intézete és az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottsága által szervezett, „Új innovációs eredmények a permetezőgépek fejlesztésében” című szakmai konferencia, amely alkalmat adott arra is, hogy az elmúlt évek hagyományainak megfelelően kiosszák, az „Év Magyar Mezőgépe” díjat, amit a 7 főből álló zsűri ítélt oda az arra érdemesnek talált hazai gyártású munkagépnek. Dr. Jóri J. István a zsűri elnöke bevezetőjében kiemelte, hogy 29 gép közül választották ki azt a hármat, amiből végül a győztes kikerült. Az idei dobogósok, az Agrogép Kft. DETK 1416 takarmányszállító tartálykocsija, a Framest Kreator 8000 magágykészítője és a BUSA Bt. KS 12 típusú forgó művelő elemmel dolgozó sorközművelő kultivátora lett, melyek közül az utóbbi nyerte el az „Év Magyar Mezőgépe” kitüntető szakmai elismerést.
Horváth Roland,(a kép bal oldalán) a Magyar Mezőgazdaság Kft. marketingvezetője és Dr. Kerényi György, (jobb oldalon) a GTE Mezőgépipari Szakosztályának elnöke adta át a díjat, a BUSA Bt. képviseletében megjelent Horváth Bence fejlesztőmérnöknek.
Horváth Roland,(a kép bal oldalán) a Magyar Mezőgazdaság Kft. marketingvezetője és Dr. Kerényi György, (jobb oldalon) a GTE Mezőgépipari Szakosztályának elnöke adta át a díjat, a BUSA Bt. képviseletében megjelent Horváth Bence fejlesztőmérnöknek.
A díjátadót a szakmai előadások követték, ahol olyan témák kerültek terítékre, rangos előadók prezentálásában, mint:
– gyomtérkép készítése új módszere távérzékeléssel,
– új szórókeret- és fúvókamegoldások a nagysebességű permetezéshez
– hazai fejlesztésű, új rendszerű szántóföldi permetezőgépek
– továbbfejlesztett önjáró permetezőgépek műszaki újdonságai.
Immár több éve hagyomány a Vogel-Noot-nál is, hogy az AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás első napjának végén egy kis ünnepség keretében elismerő okleveleket adnak át legeredményesebb partnereiknek. Nem volt ez másképp az idei évben sem, amikor a szokottnál nagyobb látogatottságú első nap végezetével összegyűltek a Vogel-Noot dekoratív standján a gép és alkatrész értékesítő partnerek a sajtósok gyűrűjében, hogy meghallgassák Gazsi Zsolt beszámolóját, és az arra érdemesültek elismerő oklevelet vehessenek át. A cég magyarországi értékesítési vezetője elmondta, hogy a 2013-as rekordév után ugyan némi visszaesés (5%) volt a tavalyi gépértékesítésükben Magyarországon – mivel a pályázatok nem az ő gépeiknek kedveztek -, ennek ellenére az 5,4 millió eurós forgalmat egy jó eredménynek tartja. Céljaikat elérték, és bizakodóak az idei évet illetően, melynek idei első állomása ez a kiállítás. Megköszönte az értékesítésben résztvevőknek a sok fáradozást, amit annak érdekében tettek, hogy ezt az eredményt elérhették. Ezt követően került sor a 2014-es év legjobb kereskedőinek, egy elismerő oklevél átadására.
A díj átadó és a díjazottak lelkes csapata: (balról jobbra) Ötvös László, Bartalos Szilárd, Koszorús Gábor (Axiál), Kisbodri Gábor (Hanki-Ker), Gazsi Zsolt (Vogel-Noot), Pap Lajos (Pap-Agro), Virágh Csaba (Agro-Alfa)
A díj átadó és a díjazottak lelkes csapata: (balról jobbra) Ötvös László, Bartalos Szilárd, Koszorús Gábor (Axiál), Kisbodri Gábor (Hanki-Ker), Gazsi Zsolt (Vogel-Noot), Pap Lajos (Pap-Agro), Virágh Csaba (Agro-Alfa)
Az elmúlt év legjobb Vogel-Noot gépkereskedője a makói Hanki-Ker Kft. lett, a második helyezést a nagykőrösi Pap-Agro Kft. érte el, harmadikként a szombathelyi központú Agro-Alfa Kft.-t jutalmazták. Az alkatrész értékesítés nagyon fontos a gépek megfelelő üzemeltetéséhez. Ebben nyújtott ismételten kimagasló teljesítményt, és első lett az Axiál Kft., hangsúlyozta Gazsi Zsolt.
Tovább erősödött a kiállítás regionális jellege: a tavalyinál is több látogató érkezett a határon túlról.
A megnyitón vehették át a Nemzetközi Termékfejlesztési és Hazai Termékfejlesztési Díj pályázat nyertesei a díjakat. A beérkezett 41 pályázatból az idén 14 termék részesült valamilyen elismerésben. Szintén ezen a rendezvényen került sor két együttműködési megállapodás aláírására is, melyek közül az egyik a Földművelésügyi Minisztérium és a MEGFOSZ, míg a másik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége között jött létre.
A díjazottak Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter társaságában
A díjazottak Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter társaságában
Az idei kiállítás különleges színfoltja volt, hogy az érdeklődők működés közben próbálhattak ki Lamborghini traktorokat, több mint hétszázan éltek a teszt lehetőségével.
Hatala László