fbpx

Szakképzési együttműködési megállapodás a NAK és hét szervezet között

Írta: - 2014 február 14.

Szakképzési együttműködési megállapodás a NAK és hét szervezet közöttBudapest, 2014. február 13., csütörtök (MTI) – Szakképzési együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hét szervezettel csütörtökön Budapesten, a 21. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításon.

A megállapodás aláírását megelőző sajtótájékoztatón ifjabb Hubai Imre, a NAK alelnöke elmondta: a keretmegállapodás rögzíti a vizsgabizottsági névjegyzékbe való bekerülés követelményeit, az egyeztetés formáját a különböző vizsgaszintekről, a vizsgakövetelmények és a szakértői támogatás módszerét.

A megállapodás nem formális, hanem tartalommal megtöltendő keret, amelynek segítségével az összefogásban rejlő lehetőségekkel élve korszerűsíteni lehet a mezőgazdasági szakoktatás különféle területeit – mondta.

A siker érdekében az együttműködő szervezetek kicserélik a szakképzés terén szerzett tapasztalataikat, megosztják egymással eredményeiket.

Az alelnök hangsúlyozta: az együttműködés kölcsönös előnyöket jelent az aláíró szervezetek számára. A nyolc aláíró az együttműködés révén hatékonyabban tudja ellátni a szakképzéshez kötődő feladatait. Egyben közvetlenebb beleszólást is kaphatnak az oktatással, képzéssel, továbbképzéssel, a szakképzéssel kapcsolatos, őket érintő intézkedésekbe.

Az agrárkamarával együttműködő szervezetek: a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége, az Országos Erdészeti Egyesület, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az Országos Magyar Vadászkamara, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége.

MTI 2014. február 13.