fbpx

Szálastakarmány-betakarítás a Kubotával

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 06.

Szálastakarmány-betakarítás a Kubotával

Az időjárás miatt ugyan lassabban, de közeledünk a szálastakarmány-betakarítási szezonhoz. Emiatt szeretnénk bemutatni a Kubota szálastakarmány-betakarításhoz kapcsolódó gépeit, hiszen a kaszálástól a rendkezelésen át a bálázásig, minden egyes munkaművelethez kínálunk munkaeszközöket a gazdálkodók számára.

Kaszák

Termékpalettánkon megtalálhatóak a függesztett, a vontatott és az akár 9,5 méteres munkaszélességű kombinált kaszák is. Közös jellemzőjük az egyedi kialakítású robusztus kaszagerendely, amelyben a speciális kialakítású fogaskerekek nagy mennyiségű olajban futnak, ezáltal csendes, minimális karbantartási igényű, problémamentes üzemeltetést biztosítanak. A vágótárcsák nagy kerületi sebességének és a piacon csak nálunk elérhető tárcsánkénti 3 kaszapengének köszönhetően nagy sebesség mellett is biztosított a pontos, elhagyásmentes, kiváló minőségű kaszálás. Természetesen elérhetőek szársértős változatok is. A Kubota DM1024 2,4m-es, a Kubota DM2032 3,2m-es munkaszélességű függesztett tárcsás kaszáink könnyű, egyszerű, kompakt felépítésüknek köszönhetően nagy teljesítményt és jó ár-érték arányt biztosítanak a kis- és a nagy gazdaságok számára egyaránt.

Rendkezelők

A rendterítő-, rendkezelőgépeink munkaszélessége 3,9 m-től 10,6 m-ig tart. Sajátosságuk az egyedülálló hajtásrendszer, amely teljesen zárt kialakítású, így biztosítva a teljes körű, állandó kenést.

A rendképzők közül a kis- és a közepes gazdaságok kedvelt gépei a Kubota RA1039 és az RA1546, melyek munkaszélessége 3,9, illetve 4,6 méter. Ezek kompakt és könnyű kivitelű függesztett gépek, ebből kifolyólag kis teljesítményű traktorokkal üzemeltethetőek. Vontatott gépeink közül a Kubota RA2069 Vario-t azon gazdaságok számára ajánljuk, ahol nagy területről gyorsan kell a szálastakarmányt betakarítani. Beállítástól függően akár 13 m-ről is egy rendre tudjuk a kaszálékot gyűjteni. A rotorok erős, stabil vázra vannak felfüggesztve a hosszú élettartam érdekében. Jellemzője a magas munkasebesség melletti kimagasló talajkövetés.

Bálázók

A Kubota termék palettáját két nagy csoportra oszthatjuk: fix- és változókamrás körbálázók. Minden bálázónk kis átmérőjű, ezáltal nagy sebességű rendfelszedővel van ellátva a lehető legnagyobb teljesítmény miatt, a terményleszorító henger pedig alapfelszereltség minden típusnál.

A terménytovábbításról a PowerFeed Rotor vagy a SuperCut szeletelő rendszer gondoskodik. Az eltömődésmentes, zavartalan munkáról egy új, szabadalmaztatott Paralelogramma Drop Floor rendszer gondoskodik, melyet a traktor vezetőfülkéjéből lehet irányítani. Ennek a rendszernek a sajátossága, hogy nem csak a fenéklemez hátsó részét nyitja le, hanem az elsőt is, így még gyorsabb és egyszerűbb az eltömődés elhárítása.

Bálázóink PowerBind hálókötöző rendszerrel vannak felszerelve, amely gyors és egyszerű hálóadagolást biztosít bármilyen termény esetén. A speciálisan kiszélesített hálóadagoló csatorna lehetővé teszi extra széles háló alkalmazását is.

Az egyszerű kezelhetőségről a Focus3, vagy az IsoMatch Tellus Go, illetve IsoMatch Tellus monitor gondoskodik. Az utóbbi két monitor Isobus kompatibilis kezelőegység.

A kisgazdaságok költséghatékony bálázója lehet a Kubota BF2255R fixkamrás körbálázó RotoMax bálakamrarendszerrel, melynél a bálakamra első szegmensében hengerek vannak, a bálakamraajtóban pedig rúdláncos rendszer. Közepes gazdaságoknak ajánljuk a Kubota BF3255 hengeres fixkamrás körbálázót. Intenzív használatra, nagy teljesítményre lett tervezve. A bálakamra kialakítása a 17 bordázott hengerrel minden körülmények között biztosítja a tömör bálákat.

A nagy gazdaságok és bérvállalkozók hasznos társa a Kubota BV5160 változókamrás körbálázó. Több célú felhasználhatóság jellemzi, mivel a szenázstól a szalmáig szinte bármit fel tud bálázni. A bála átmérője 0,6m és 1,65m között változtatható a felhasználó igényei szerint. A 3D rendszernek köszönhetően a bála tömörségét három különböző zónában tudjuk állítani, ezáltal a bálaképzés teljesen az igényeknek megfelelően állítható. Sok sikert kívánunk mindenkinek a tavaszi munkákhoz, és esőmentes időjárást a bálázáshoz!

Két-KATA Kft.

http://www.ketkata.hu

[email protected]