fbpx

Tájékoztatás kötelező képzések pótlásáról

Írta: - 2016 január 07.
NAK – 2016. január 06. szerda

Felhívás azon gazdálkodók számára, akik a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (DIT ÚMVP) keretében képzési kötelezettséggel járó támogatási forrásra jogosultak, de kötelezettségüket még nem teljesítették!

A Magyar Közlöny 202. számában jelent meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter 56/2015. (XII. 23.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és az Európai Halászati Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrár-vidékfejlesztési támogatási rendeletek módosításáról, mely a támogatáshoz kötött képzési kötelezettség pótlásával kapcsolatos rendelkezéseket tartalmaz.

Ennek értelmében, ha az ügyfélnek képzési kötelezettsége keletkezett, és az feltétele a részére történő kifizetésnek, de a képzésről az irányadó jogszabály szerinti határidőben nem került megszervezésre – ideértve azt is, ha az ügyfél írásbeli értesítést nem kapott a képzés teljesíthetőségéről – a kifizetési kérelmének helyt kell adni, azonban az ügyfél köteles a képzési kötelezettségét pótolni.

A pótlásra vonatkozóan az ügyfél írásbeli értesítést kap. A képzési kötelezettségnek az értesítésben megjelölt határidőben, de legkésőbb annak kézhezvételétől számított 6 hónapon belül kell eleget tenni.

Az ügyféllel szemben a pótlólagos képzési kötelezettség teljesítésének elmulasztása miatt csak a pótlási határidő elmulasztása esetén alkalmazható az irányadó jogszabályban meghatározott jogkövetkezmény, vagy jogosulatlan igénybevétel jogcímén az ott meghatározott mértékű visszafizetési kötelezettség terheli.

Kérjük azon tagjainkat, akik az alább felsorolt képzések valamelyikére kötelezettek, hogy figyeljék a postaládájukat és vegyék komolyan a határidőket!

  • – b1 Beruházások a szántóföldi növénytermesztésben és a kertészetben
  • – b2 Beruházások az állattenyésztésben
  • – b4 Évelő ültetvények telepítése
  • – b5  A fiatal mezőgazdasági termelők elindítása
  • – b6 Mezőgazdasági termékek értéknövelése
  • – b9 Erdő-környezetvédelmi kifizetések
  • – b10 Natura 2000 kifizetések
  • – b10/2 Natura 2000 kifizetések erdőgazdálkodóknak
  • – b11 Öntözési, meliorációs és egyéb vízgazdálkodási létesítmény-fejlesztés