fbpx

Tengernyi termés a Karintia fajtáival

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 20.

A tavaszi búza a kevésbé mélyre hatoló gyökérzet miatt jobban ki van téve az időjárási viszontagságoknak, ezért a termésbiztonsága is kisebb, mint az őszieké. Egy kellően körültekintő fajtaválasztással azonban csökkenthetjük ezt a kockázatot.

vetőmag

  • Aki őszi lágybúzához hasonló termésátlagot és minőséget szeretne tavaszi vetésű búzával elérni, annak a Magyarországon legnagyobb területen szaporított Leguan Plus, illetve a KWS Collada Plus nevű Karintia-fajtákhoz érdemes nyúlnia. Emellett egy teljesen új genetikát képviselő tavaszi kalászost is választhat a termelő: ez az IS Jariella Plus. Kimagasló terméspotenciáljával hívta fel magára a figyelmet az elmúlt szezon fajtakísérleteiben.
  • A sörárpa és a takarmányárpa ára között remények szerint várható lesz olyan mérvű árkülönbség, amely egy kiváló, a malátázók, söripari vállalatok által is keresett fajta termesztésével kiaknázható!
  • A Karintia kettő, kiváló tavaszi sörárpafajta kizárólagos jogával is rendelkezik. Ezek az Elektra Plus, illetve a KWS Amadora Plus. A Karintia Kft. terményüzletága a megtermett sörárpára szívesen tesz Önnek is vételi ajánlatot.
  • Nem tört meg az őszi durum búza vetésekor tapasztalt vetési kedv lendülete sem. Továbbra is óriási a kereslet a tavaszi durumfajtákra is!
  • Az Ausztriában piacvezető Floradur Plus durumbúzát termesztők az elmúlt években jelentős ártöbbletet érhettek el, a kiváló üvegességnek és rendkívül jó pigmentációnak köszönhetően.

vetőmag

De mi is az a „Plus technológia”? Ez egy minőségi mutató. A csávázóanyag feljuttatása mellett egy több komponensű mikroelem-tartalmú magtrágyát kapnak vetőmagjaink, mellyel jelentős csírázásbeli, illetve fejlődésbeli előnyök érhetők el!

Napraforgó-vetőmag terén 4 hibrid közül választhat az érdeklődő. A két Express-toleráns hibrid a QC Toledo és a QC Rambo, és a két clearfildes az Alvarez és az Imistar a kiváló ár-érték aránnyal hívta fel magára a figyelmet.

Reméljük, hogy a rendezvényeinken Önnel is mihamarabb, személyesen is találkozhatunk! Bízunk abban, hogy a www.karintia.hu honlapunkon található naprakész információkkal, a megújult és egyre bővülő fajtaválasztékunkkal, kedvező MŰTRÁGYA- és NÖVÉNYVÉDŐSZER-kínálatunkkal, továbbá a több mint 20 éves tapasztalatunkkal hozzá tudunk járulni az Ön sikeréhez is.

Ehhez kívánunk Önnek tengernyi termést!

Fajtáinkról és akcióinkról tájékozódjon honlapunkon, vagy hívja a 06 94 572 054-es telefonszámot!