fbpx

Terményfelvásárlás rövid határidejű fizetéssel

Írta: Csomor Zsolt - 2019 június 14.

A Gödöllői Tangazdaság Zrt. Kartalon tartotta regionális őszi kalászos fajtabemutatóját, ahol a gazdálkodók arról is tájékozódhattak, hogy a Tangazdaság milyen feltételekkel vásárolja meg a terményt.

Az elmúlt évben elkészült a Gödöllői Tangazdaság Zrt. új szárítója, a takarmánytárolójukat pedig az idei évben a legmodernebb technológiával épülő 3 darab silóval bővítik, aminek köszönhetően további 4500 tonna terményt tárolhatnak be minimális munkaerőigény mellett, tájékoztatta a vendégeket Nagy Ádám, a Gödöllői Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója.

A Tangazdaság célja, hogy a gazdálkodók minél gördülékenyebben és gyorsabban adhassák le terményüket. Ennek érdekében a saját terményét Kartalra tárolja be a Tangazdaság, a termelők pedig fenyőharaszti szárítóüzembe vihetik az árujukat. A társaság vásárol őszi árpát, őszi búzát, recét, valamint az őszi szezonban szemes cirkot is.

Aratási időszakban a raktár a hét minden napján nyitva áll a gazdálkodók előtt, akik 7.30 – 19.30 között szállíthatják be a terményüket, akik az elszámolástól számított 5 munkanapon belül megkapják a vételárat.

A minősítést a korábbi évekhez hasonlóan Mininfra gabonaelemző műszerrel végzi a Tangazdaság, s az így kapott érték alapján sorolják be az adott minőségi kategóriába. Nagy Ádám felhívta a fuzárium-mentesség jelentőségére a figyelmet, mivel a fertőzött szállítmány átvételét elutasítják.

A Gödöllői Tangazdaság Zrt. napi árakat alkalmaz, amit a felvásárlás helyén, valamint a Tangazdaság honlapján is megtekintetnek az érdeklődők.