fbpx

Tisztelt Gazdálkodó!

Írta: - 2017 augusztus 08.

Ha kiváló búza-, árpa-, tritikálé-, rozs- vagy durumfajta termesztésére gondol, jusson eszébe, hogy minden, ami vetőmag, az a LAJTAMAG Kft. és SAATBAU LINZ HUNGÁRIA Kft. közös ajánlatában rendelkezésére áll.

A fajtaválasztásban érdemes a sok éve megbízhatóan teljesítő fajtákkal még számolni, de az újdonságokat is kipróbálni.

A gabonafélék esetében kiemelkedő fontosságú a tudatos fajtaválasztás. A fajta alapvetően meghatározza a megcélozható minőséget, és a fajták betegség-ellenálló képességében is nagy eltérések vannak. Őszi búzában az érdeklődés a magasabb termőképességű fajták felé fordult az utóbbi években, de számos termelő kitartott a mindig jól eladható, értékesebb prémiumfajták mellett. Erre a trendre válaszolva, a prémiumbúzák fajtakörét magas termőképességű, de stabil malmi minőségű, új generációs búzák választékával bővítettük. Ezek közül kiemelkedik a Balitus és Amicus nevű malmi búzánk. Mindkettő szálkacsonkkal rendelkező fajta. Kiváló a sárgarozsda-ellenálló képességük, a télállóságuk és a szárszilárdságuk. Ezeket a fajtákat 220-230 kg/ha vetőmagmennyiséggel vessük! Az Ubicus és ez évi újdonságunk, az Activus szintén figyelemre méltó, magas termőképességű, szálkás malmi búza, főleg a dunántúli gazdálkodók figyelmébe ajánljuk őket. Ezeket 180-200 kg/ha vetőmagmennyiséggel ajánlott elvetni. Ezekkel a fajtákkal megfelelő technológiával és természetesen kedvező időjárási feltételek esetén a 8-9 tonnás, stabil malmi minőséggel párosuló termésszint biztonsággal megcélozható. Fehérjetartalmuk 13-14% körüli, sikértartalmuk 28-31% közötti. Kínálatunkból nem hiányzik az Antonius, a prémium minőségre törekvő termelők kiváló választása. Az összes fajtánál fontos kiemelni, hogy mind a megfelelő termésmennyiség, mind a minőség elérésének fontos feltétele a megfelelő tápanyagellátás. Ez alapvetően 150-160 kg/ha N-hatóanyag osztott kijuttatását jelenti.

Az árpatermelők figyelmét felhívjuk az igen kiváló Carmina nevű többsoros takarmányárpánkra. Valóban csúcs fajta. Már több termelő 8-9 tonnás termést ért el vele. Korai, egészséges, jó szárszilárdsággal és télálló képességgel. A takarmánytermelő gazdálkodók figyelmébe ajánljuk a bőtermő Calorius tritikálé- és SU Forsetti hibridrozs-fajtánkat.

Sok fajtánk vetőmagja BIO változatban is elérhető, igény esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

A sikeres növénytermesztéshez elengedhetetlen a garantáltan magas minőségű, megbízható származású, fémzárolt vetőmag használata, amit a LAJTAMAG-nál megtalál.

Lajtamag Kft. – Saatbau Linz Hungária Kft.