fbpx

Töltse fel energiával növényei gyökerét!

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 01.

Nincsen olyan gazdasági növényünk, melynél a kezdeti fejlődés intenzitása ne befolyásolná döntően a termesztés későbbi sikerét. Számos esetben azonban a legjobb szándékunk ellenére sem tudjuk biztosítani a kellően gyors gyökérnövekedést, pedig az egészséges gyökérzet, és a zavartalan tápanyagfelvétel a kiegyensúlyozott növekedés alapja. Legyen szó korai gyomkonkurenciáról, kártevőkről, kórokozókról, vagy bármely később felmerülő stresszhelyzetről, a fejlett erős gyökérzet nélkülözhetetlen a nagy hozamra képes növényállomány kifejlődéséhez.

A FitoHorm Kft. az elmúlt évek során célul tűzte ki egy olyan levéltrágya kifejlesztését, amely nem csak levélen keresztül használható, de kisebb zöldfelülettel rendelkező növényállománynál – akár UAN oldattal is – tökéletesen keverhető, talajon keresztül is hasznosul, és hozzásegíti a növényeket egy robbanásszerű kezdeti fejlődéshez.

Az elmúlt évek kísérletezései nyomán megszületett a FITOHORM TURBO START nevű termékünk, amely:

  • egyedülállóan magas foszfor- és cinktartalmának köszönhetően hatékonyan stimulálja a primer gyökérzet fejlődését;
  • valódi oldat, ezáltal könnyen kezelhető, egyenletesen kijuttatható;
  • speciálisan formulázott foszfortartalma igen korán aktiválja a növény immunrendszerét, és gyorsítja annak anyagcseréjét;
  • bórtartalmának köszönhetően fokozza a szénhidrátok beépülését, és erősíti a sejtfal képződést;
  • kelatizált mikroelemei javítják a növény stresszhelyzetekkel szembeni ellenállóképességét, valamint további tápelemek felvételét;
  • UAN oldattal keverve a talajból is könnyen felvehető, nem kötődik a talajkolloidokhoz;
  • széles körben felhasználható ősszel és tavasszal egyaránt.

A gyökér a növények szája: a tápanyagok és víz felvételének szerve. Mindemellett szállít, raktároz, megteremti a kapcsolatot a talajjal, annak flórájával és faunájával. A gyökér mérete, kiterjedése és egészségi állapota döntően befolyásolja a növény teljes életét. A Fitohorm Turbo Start termék igen magas foszfortartalmával/foszforarányával különleges lökést ad a kezdeti gyökérfejlődésnek, ezen belül is a gyökér központi tengelyének vastagodásával, és az elágazódások növelésével, mely hatások a kezelést követően néhány nappal dinamikus fejlődést eredményeznek. A termék másik fontos összetevője a magas cinktartalom, mely a gyökérszőrök, azaz a felszívási sáv hosszát növeli meg számottevően. A termékben található nitrogén és mikroelemek mindegyike a foszfor- és cink felvételét, növényen belüli célba juttatását segíti.

Próbálja ki Ön is ősszel repcéjében! Javasolt dózis: 3-5 liter/ha