fbpx

További 200 milliárd forint várható még

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 14.

Több mint 4500 milliárd forintos forrást rendeltek a vidékfejlesztéshez a 2021 és 2027 közötti uniós költségvetési időszakra. Az elérhető legnagyobb, nyolcvanszázalékos állami kiegészítés mellett fejlődhet az agrárágazat – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

 

A sertéságazat egy fontos stratégiai területe a mezőgazdaságnak
A Városföldi Agrárgazdaság Zrt.-nél olyan átfogó fejlesztésekben gondolkoznak, amellyel korszerűbbé tudják tenni az állattartó telepüket (Fotó: AM)

 

A sertéságazat egy fontos stratégiai terület

A mezőgazdaságért felelős minisztérium jövőbeli célja a szegmens további fejlesztése. Meghatározó szerepet szánnak a szakemberek a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésében, az exportpiacok bővítésében, a munkahelyteremésben, valamint a helyi gazdaságfejlesztésben az ágazatnak.

Március végéig a Vidékfejlesztési Program keretében az állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázaton összesen 142 pályázat részesült pozitív elbírálásban 69 milliárd forint értékben.

További 200 milliárd forint körüli összegben születhet még támogatói döntés.

Áprilisban újabb pályázati lehetőségek nyílnak meg, mint például a kisebb állattartó telepek 30 milliárd forint keretösszeggel.

 

Forrás: AM, Sajtóközlemény

Összeállította: Barna Ferenc