fbpx

Új célok a klímaváltozást csökkentő innovációért

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 24.

A Syngenta bejelentette, hogy a következő 5 évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében.

A Syngenta a kétmilliárd dollárral biztosítja a forrást új fenntarthatósági céljainak eléréséhez: a vállalat minden évben két új technológiai áttöréssel lép a piacra csökkentve és ellensúlyozva ezekkel a mezőgazdaság hatását a klímaváltozásra. Emellett elősegíti, hogy a világ élelmiszerellátása a bolygó környezeti korlátait figyelembe véve, fenntarthatóan valósuljon meg.

Erik Fyrwald vezérigazgató azt is bejelentette, hogy a fenntartható mezőgazdálkodást célzó kutatásfejlesztési befektetés mellett a vállalat 2030-ra a felére csökkenti saját karbonintenzitását, hozzájárulva ezzel a párizsi klímaegyezmény célkitűzésének megvalósulásához.

A Syngenta felgyorsítja az innovációt, hogy jobb és biztonságosabb megoldásokat találjon az emberiség kihívásaira, amilyen a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése. Ez az akció meghatározza, hogyan segítsenek a termelőknek megküzdeni a klímaváltozással, és csökkentsék a mezőgazdaság szerepét a világ üvegházhatású gázkibocsátásában.

A kétmilliárd dollárt olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológia áttörést jelentő programokra fordítja a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában, például a földhasználat, a talajegészség és az integrált növényvédelem terén.

A The Nature Conservancy természetvédelmi szervezet és a Syngenta sokrétű együttműködés keretében dolgozik azért, hogy olyan újítások szülessenek a mezőgazdaságban, amelyek egyszerre szolgálják a termelők javát és pozitív hatással vannak a környezetre is. Az együttműködés fókuszában a talaj egészsége, az erőforrás-hatékonyság és az élőhelyek védelme áll világszerte.