fbpx

Pályázat a hagyományos és tájjellegű termékekért

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 24.

A „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” (KDHT) 2019 pályázat célja a hagyományos és tájjellegű termékek piacra jutásának elősegítése, a fogyasztók körében való népszerűsítése érdekében kimagasló tevékenységet folytató közösségek elismerése és példaképül állítása.

A mezőgazdaság tradicionálisan jelentős, gazdasági súlyát messze meghaladó szerepet tölt be hazánkban, ezért fontos, hogy Magyarország kiemelten kezelje a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek termelését, forgalmazását és annak megismertetését a hazai és az európai uniós piacon egyaránt.

A cél megvalósítása érdekében a díjnyertes pályázó jogosulttá válik arra, hogy kiállításokon, szakmai rendezvényeken és különböző marketinganyagokon bemutassa a díját, hozzájárulva ezzel a hagyományos és tájjellegű termékek népszerűsítéséhez a fogyasztók körében. A díj odaítélése pályázati rendszerben történik. A díjat évente egy alkalommal a Termelői Közösségek Napja alkalmából az agrárminiszter adja át.

A pályázaton önkormányzatok, önkormányzati társulások, civil szervezetek vehetnek részt. A pályázati felhívás és a pályázati adatlap itt érhető el. A kitöltött pályázati adatlapot nyomtatott formában (2 példányban) és elektronikusan kell benyújtani a [email protected] elektronikus levélcímre.

A pályázatok beadásának határideje (postabélyegző kelte): 2019. november 22. A pályázati anyagokat postán, ajánlott küldeményként az alábbi címre kell eljuttatni: Agrárminisztérium, Piacszervezési Főosztály, 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 9. A borítékra kérjük ráírni: Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért (KDHT) pályázat (2019).