fbpx

Új Firestone Performer Row Crop abroncs

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 10.

Az új Performer Row Crop abronccsal a Firestone ismét kifejlesztett egy megoldást a mezőgazdasági gépek méretének és súlyának világszintű növekedésével járó problémára. A nagyobb sebességet eredményező nagy terhelési kapacitással, hosszabb élettartammal és kiváló vonóerővel rendelkező Performer Row Crop abroncs csökkenti a végfelhasználó költségét és maximalizálja a hatékonyságot.

Nagy terhelési kapacitás

A permetezők, akárcsak a többi mezőgazdasági gép, egyre eredményesebb, egyre hatékonyabb és egyre sokoldalúbb járművek, ami azzal jár együtt, hogy erősebbé, nagyobbá és nehezebbé válnak. A kihívás abban állt, hogy olyan abroncsot fejlesszünk, amely elbírja a nagyobb terhelést. A megerősített karkasznak és az acélövnek köszönhetően a Performer Row Crop nagyobb sebességgel képes nehezebb tartályokat szállítani biztonságosan és kényelmesen, az öntözés hatékonyságának növelésével.

Szabadalmazott Kettős bordaszög technológia

A Firestone Performer Row Crop abroncs minden méretben az egyedülálló szabadalmazott Kettős bordaszög technológiával készül. A nagyobb érintkezési felületnek köszönhetően a Kettős bordaszög technológia mintegy 4 százalékkal nagyobb vonóerőt biztosít a hagyományos abroncsoknál. Ráadásul a mintázat kiváló öntisztító tulajdonsággal rendelkezik, megakadályozva a sár megtapadását az abroncson és kevésbé károsítja a talajt, ezáltal is fokozva a megnövelt vonóerőt.

A Firestone új abroncsa nemcsak a földeken, de az országúton is hatékonyabb magas sebességindexének köszönhetően. A Performer Row Crop abroncs minden terepen lehetővé teszi a gyors vezetést, így jelentős megtakarítást eredményez. Az abroncs emellett pontos, vezetési kényelmet nyújt és jól kormányozható magasabb sebességnél is.

A termőföld megóvása

Az új Row Crop abroncs oldalfalán ezentúl megjelenik a „A termőföld megóvás” logó, mely a környezet és a környezet megóvását segítő technológia fontosságát jelképezi. Egyre nő a világ népessége, 2050-re 9 milliárdan leszünk, de a megművelhető föld mennyisége korlátozott. A termelékenység fokozása és a környezet megóvása ezért ma a mezőgazdaság legfontosabb feladata. A Firestone-nak megvan a szakértelme a mezőgazdasági munkák hatékonyabbá és eredményesebbé tételéhez, miközben ügyel a gazdák legértékesebb tőkéjének, az egészséges talajnak a megóvására.

A Firestone Performer Row Crop keskeny abroncs, mely pontos kormányozhatóságot biztosít a termények között, nagy terhelési kapacitása csökkenti a fordulók számát, a Kettős bordaszög technológia pedig fokozza a vonóerőt, kisebb talajkárosítás, valamint a terméshozam és a gazdák eredményességének fokozása mellett.

„A Firestone olyan megoldásokat keres, melyek elősegítik a hatékonyabb és fenntartható gazdálkodást. E filozófia keretében az új Performer Row Crop abroncsot úgy tervezték, hogy maximális hatékonyságot biztosítson a földeken és az országúton nagy terhelési kapacitásával és magas sebességindexével, lehetővé téve a nagy tartályok használatát és az időmegtakarítást az öntözés során” – nyilatkozta Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Bridgestone Europe.

A Firestone Performer Row Crop abroncs már több méretben is kapható alkatrészként és gyári szerelésként is. További információért, kérjük, keresse fel a Firestone weboldalát: www.firestone.eu/agri!

Média információ: Károlyi Kata 20/346 9938

Bridgestone Európáról

Bridgestone Europe (BSEU), amelynek európai telephelyei vannak Brüsszelben, Belgiumban, a Tokióban székelő Bridgestone Corporation cég fontos regionális leányvállalata, amely a világ legnagyobb abroncs és más gumitermékek gyártója. Bridgestone Europe kutatási-fejlesztési („R&D”) központot, 8 üzemet és hivatalt működtet Európa több mint 30 országában, több mint 13.000 alkalmazottal. A BSEU díjazott abroncsainak eladása mind Európában, mind az egész világon történik.

Bridgestone Európáról további információkat lehet kapni a www.bridgestone.eu címen, vagy kérjük meglátogatni minket a Facebookon vagy Twitteren.

A Bridgestone Magyarországról:

A Bridgestone világvezető abroncsgyártó, személyautókhoz, furgonokhoz, teherautókhoz, motorokhoz, mezőgazdasági gépekhez, repülőgépekhez és földmunkagépekhez gyárt abroncsot, valamint a Bandag futózott teherabroncsoknál alkalmazott műszaki eljárások szállítója. A japán céget 1931-ben alapította Shojiro Ishibashi, melynek mára több mint 50 abroncsgyára van világszerte, több mint 138.000 alkalmazottal.

A Bridgestone volt az F1 kizárólagos abroncsbeszállítója 2007-től 2010-ig és sikeresen részt vesz a MotoGP versenysorozatban is. A Bridgestone európai részlege több mint 13.000 főt foglalkoztat termelési, fejlesztési, tesztelési és értékesítési létesítményeiben.

Magyarországon 2008-ban nyitotta meg a Bridgestone Csoport teljesen automatizált gyárát Tatabányán. A Bridgestone Magyarország Nemzeti Értékesítési Vállalat 1994-ben alakult és jelenleg több mint 20 főt foglalkoztat.

További médiaanyagok a www.bridgestonenewsroom.eu weboldalon.