fbpx

Új fülkeajtót az Internetről

Írta: - 2017 november 10.

Rétlaki Péter 29 éves fiatal gazda. Szentmártonkátán gazdálkodik mintegy 100 hektáron. Termelésében kulcsszerepet játszik John Deere 6410-es traktorja, melyet Németországból hozott be barátja segítségével, 2015-ben. A vásárlás jó vételnek bizonyult, de a baj bármikor, bárkivel megtörténhet.


Rétlaki Péter és a John Deere 6410

Hogyan történt a „baleset”?

Már este volt, és be akartam állni az udvarba a traktorral. Kinyitottam a kaput, és beszálltam a traktorba, hogy behajtsak. A kapu pedig túl szűknek bizonyult nyitott fülke ajtóval.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Az az igazság, hogy először nagyon megijedtem. Ajtó nélkül elég nehéz lett volna folytatnom a munkát. Fogtam a fejemet, hogy honnan tudok gyorsan beszerezni egy bal oldali fülkeajtó üveget az 1998-as gyártású John Deere traktoromhoz.

Azt csináltam, amit manapság mindenki csinál, ha gyorsan akar információhoz jutni. Kerestem az Interneten. Beírtam a keresőbe a „John Deere ajtó” kifejezést, és azonnal meg is találtam, amit kerestem. Tudtam, hogy használtan nem fogok kapni ajtó üveget, így nagyon tartottam attól, hogy egy vagyont ki fogok fizetni érte. Fontos volt, hogy pontos információt kapjak a méretekről, lehetőség szerint legyen hozzá egy kép, egy ár, és megbizonyosodjak arról, hogy az én traktoromhoz jó lesz az az üvegajtó, amit kinéztem.

Tehát ezek alapján választotta ki, hogy honnan fog vásárolni John Deere alkatrészt?

Tulajdonképpen igen. Nem volt sem időm, sem energiám arra, hogy várakozzak az információra.

Este írtam az Agrogalaxy webáruháznak, hogy érdekelne engem az üvegajtó, és hogy mikor tudják kihozni. Meglepetésemre másnap korán reggel, 7 órakor már fel is hívtak. E-mailen megkaptam a robbantott ábrát, és sikerült megbizonyosodnom arról, hogy az az üvegajtó, amit kinéztem, valóban az én traktoromhoz jó. Ráadásul sokkal olcsóbban jutottam hozzá, mint ahogy azt gondoltam.

Mikor jött meg a fülkeajtó?

Tartották a szavukat, már másnap hozta az Agrogalaxy futár. Mi pedig azonnal be is építettük. Az elején volt egy kis tanácstalanság, de aztán megoldottuk.


A beépített üvegajtó

Azóta vásárolt az Interneten?

Igen. Ugyanitt, az Agrogalaxy webáruházban. Az annyiban volt más, hogy már közvetlenül őket hívtam. Nem találtam ugyanis sem az Interneten, sem a http://www.agrogalaxy.hu oldalon azt a kuplung bowdent, ami nekem kellett. Felhívtam az Agrogalaxy központi ügyfélszolgálatát, és 1 órán belül megtörtént az alkatrész beazonosítása. Megrendeltem, és másnap már be is építettem a traktoromba. Érdemes tudni, hogy minden John Deere alkatrészt tudnak szállítani.


az Agrogalaxy webáruház

Tervez még alkatrész vásárlást az évben?

A munkák befejeztével időszerű lesz egy nagy szerviz. Már ki is néztem hozzá a szűrőket, olajakat… Úgy látszik, legalábbis az Interneten, hogy megint az Agrogalaxy webáruházban fogok kikötni

https://www.agrogalaxy.hu/