fbpx
375902

Új „királykategóriás” betakarítógépet mutatott be a Kongskilde – Gépmax 2017/ 06. – 07. szám

Írta: - 2017 augusztus 04.

A Kongskilde Agriculture kibővíti nagyméretű, vontatott szecskázói kínálatát. A CT 1260 MD a SIMA 2017 kiállításon mutatkozott be. Ez a gép a járvaszecskázók költséghatékony alternatívája, amely rugalmas megoldást kínál az optimális minőségű takarmány előállításához.

A Kongskilde bemutatta az FCT 1260 MD-t, mint a nagy teljesítményű, vontatott szecskázósorozat belépő tagját. Arra tervezték, hogy precízen felszecskázott, homogén fűszenázs álljon rendelkezésre a tartósításhoz. Az MD rövidítés azt jelenti, hogy fémdetektorral (metal detektor) is rendelkezik. A Kongskilde királykategóriás sorozatának a tagjai mostantól az FCT 1260 és az FCT 1360/1460.

Nagy teljesítményű bevitel és szecskázás

Az FCT 1260 nagy teljesítményű behordója az FCT 1460-éhoz hasonló. Ugyanaz az átvitele, ez viszi át a motor teljesítményét a késes rotorhoz és a behordóhoz. Az etető rendszer optimalizált kialakítása révén az anyagáram egyenletes ez pedig növeli a teljesítményt. A Kongskilde FCT 1260-ban a jól bevált Upper Cut szecskázó dolgozik. Ennek az egyedülálló rendszernek köszönhetően a rotor egyúttal ki is fúj; a felszecskázott termény azonnal a kifúvóba jut és nem súrlódik hozzá a rotorházhoz, vagy a késekhez. Ez a hagyományos szecskázókkal összevetve 25-50 % teljesítmény növelést eredményez úgy, hogy nem kell hozzá nagyobb teljesítményű traktor. A két rotortípus egyikén 24, a másikon 32 kés van.

Kompakt méret, jó manőverezőképesség

Az FCT 12360 és a jól ismert FCT 1360/1460 közötti különbség a szűk behordónyílás (900 helyett 720 mm), illetve a felszedő szélessége 3,10 m helyett 2,65, így az FCT 1260 igazán kompakt méretű. A szállítási szélesség csupán 2,99 m, ezért még szűk dűlőkön is könnyű vele közlekedni. Összecsukható kifúvóval a szállítás még egyszerűbb.

Fémdetektor

Az FCT 1260 MD-hez a fémdetektor alapfelszerelés. Az elülső alsó hengeren elhelyezett mágneses rúd érzékeli az összes áthaladó fémtárgyat; az elektronika ekkor beakaszt egy zárszerkezetet, így leáll a rendfelszedő, mielőtt a fémtárgy elérné a késes rotort. Ez egyszerre védi a gépet és a takarmányt fogyasztó állatokat.

Egyszerű kezelés, minimális karbantartás

Minden funkció a traktorfülkében elhelyezett felhasználóbarát vezérlődobozzal történik, így könnyű alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A kifúvó többféle lehet, az összecsukható változattal a magas pótkocsik is tölthetők. A hajtás minimális karbantartást igényel – alapfelszerelés a központi zsírzóegység, amellyel egyetlen központból kenhető az, ami korábban 17 különböző zsírzópontról.
– Az FCT 1260 MD rugalmas alternatívát kínál a tejtermelő tehenészetek és a bérszolgáltatók számára akkor, ha nagy teljesítményű takarmánybetakarítót keresnek viszonylag olcsón; ehhez fel tudják használni a meglévő nagytraktort, ami manapság sokkal elterjedtebb, mint az önjáró járvaszecskázó – összegzett Soren Thomasen, a Kongskilde Agriculture termékmenedzsere.

Vibro Master 3000: egy új, sokoldalú, 5,5 méteres változat

A Kongskilde Agricultura kibővíti sikeres Vibro Master 3000 kultivátorsorozatát egy 5,5 méteres változattal. Ezzel a minden korábbinál sokoldalúbb géppel kiváló magágy készíthető.
Az új, 5,5 méteres Vibro Master 3055 a SIMA 2017-en mutatkozott be. A nagy sikerű Vibro Master 3000 magágykészítő kultivátor sorozat immár négy munkaszélességben kapható, 5,5-től 8,3 méterig. Mindegyik függesztett, 3 méteres szállítási szélességgel.
– A piac igényli a közepes méretű könnyen mozgatható magágykészítő kultivátorokat. Ezért készítettük el a sikeres VM 3000 egy kisebb változatát – magyarázza Jens Christoffersen, a Kongskilde Agriculture termékmenedzsere.

Egyénre szabva

A Vibro Master 3055, a függesztett, népszerű Kongskilde rezgőkapákkal ellátott kultivátor négy eltérő változatban választható. A precíz mélységbeállítást négy nagy, a sarkokban elhelyezett gumihenger végzi, amelyek nem befolyásolják a talaj áthaladását. Elöl a VM 3055 mechanikus vagy hidraulikus simító, hátul különféle záróelemek közül lehet választani.
A szerkezet a szélesebb VM 3000 kultivátoréhoz hasonló. A függesztett felépítés és a különféle munkaszélességek révén a gazdálkodó egy olyan nagy teljesítményű géphez jut, amely könnyen szállítható a táblák között. A szállítási szélessége mindössze 3 méter, az összecsukás hidraulikus.

Az egyenletes magágy mindenekfelett

A Vibro Master 3000 kultivátorokban jól érzékelhető a Kongskilde sok éves tapasztalata. Kiváló magágyat a gép három egymás utáni része hozza létre:

  • egyengetés
  • talajművelés
  • rögtörés, tömörítés

Az egyengetést mechanikusan vagy hidraulikusan állítható elemek végzik, mögöttük öt sor rezgő S-alakú kapa dolgozik. A Vibro Master 3000-hez a Kongskilde négy különféle kapát kínál az eltérő talajtípusokra: Vibro-S, Vibro-SQ, Vibro-SS és VTM. Az öt sor között a talaj szabadon tud haladni, és a keverő hatás is kiváló. A záró egyengetést és tömörítést többféle elem végezheti: borona, henger, illetve ezek kombinációja.

Kis karbantartási igény

A Vibro Master 3000 kultivátor sorozat már bizonyította képességeit az utóbbi években: alacsony karbantartási igénye és kiváló minőségű alapanyagai hosszú élettartamot biztosítanak számára.

A géppel kapcsolatban érdeklődjön területi képviselőinknél!

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.

+36-30/627-80-52
[email protected]