fbpx

Új név, új arculat, de van, ami változatlan

Írta: Sándor Ildikó - 2018 július 20.

Szántóföldi bemutató Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont Mezőgazdasági Divíziójának színeiben

Ismerős arcok, szinte kőbe vésett márkanevek, tapasztalt kutatói háttér, kísérleti parcellák, és még sorolhatnám. A változások korát éli a szakma, a szajoli szántóföldi bemutatóra mégis visszatérő vendégként jöttek a termelők és persze a sajtó képviselői is. Már két éve tudunk a fúzióról, de az új névvel még csak ismerkedünk: Corteva AgriscienceTM

A szív és a természet

„A Corteva AgriscienceTM a DowDuPont Mezőgazdasági Divíziója megtestesíti a vállalat azon célját, hogy emelje a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generációk számára is” – ezzel a mondattal a szántóföldi bemutató minden résztvevője szembesült, de minden bizonnyal még sokszor, sok helyen el fog hangzani. Borsos László, az új vállalat ügyvezetője a sok engedéllyel, hivatalos okirattal járó folyamat lényegét már sokkal gyakorlatiasabban foglalta össze: olyan márkanevek fúziójáról beszélünk, mint a DuPont és a Dow AgroSciences, valamint a már korábban csatlakozott Pioneer. Sok kérdés felmerülhet a termelőkben, de a szakmaiságot senki sem tudja megkérdőjelezni. Az eddig jól csengő nevek sem fognak eltűnni a köztudatból, a Dow nevet a cégóriás kémiai üzletága viszi tovább, a DuPont nevet pedig a speciális üzletág kapta meg. A Pioneer kukoricáknak semmi félnivalójuk, ezt a márkanevet a fúzió sem veszélyeztette, a gazdák továbbra is a megszokott nevén érik el a megszokott vetőmagjukat. Hogy mégis miért Corteva?

A szív és a természet egységét szerették volna a tulajdonosok kihangsúlyozni a névválasztáskor, és ez az összefüggés előreláthatóan hamarosan beépül a szakmai köztudatba.

A történet folytatódik, sőt…

Nemcsak a fúziók korát, hanem a felülvizsgálatok, sőt a visszavonások korszakát is éljük, ami feladatot jelent a gyártóknak, forgalmazóknak, de leginkább a termelőknek is. Az idei év tartogatott jó és rossz híreket is a cégcsoport életében, és végső soron a termelésben: jó hírként értékelhetik a repcetermesztők a Lumiposa csávázószer engedélyét, ugyanakkor utolsó szezonjához érve hónapokon belül el kell köszönnünk az Acanto és Acanto Plus gombaölő szerektől.

Viszont – ahogy a szajoli szántóföldi bemutatón is láthattuk – kalászosokban, kukoricában, repcében vagy épp borsóban is teljes a termesztéstechnológiai kínálat, legyen az gyomirtás, gombaölő szeres kezelés, N-stabilizálás vagy épp a szűkülő lehetőségek közé szorított kártevőirtás.Hivatalosan 2019. júniustól él a Corteva Agriscience név, addig barátkozunk a gondolattal, a szaktanácsadók, a promóterek, az értékesítők pedig teszik a dolgukat, hogy a már jól ismert technológia és minőség eljusson a termelésbe. Mint eddig is…

Sándor Ildikó