fbpx

Új öntöző és hígtrágyakezelő berendezések Magyarországon

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 29.

 

A MAGTÁR KFT. Öntözési Irodája megújult termékkörrel

 


A MAGTÁR KFT. Öntözési Irodája új termékkörrel indítja a 2013-as évet

A cég Öntözési Irodája két évtizedes működése során nagy tapasztalatot szerzett mind a korszerű öntözőrendszerek, mind a hígtrágya technológiák kialakítása területén.

A megújult Öntözési Iroda célja, hogy új, világszínvonalú termékek kerüljenek a magyarországi piacra; eddig itt nem alkalmazott innovatív megoldásokkal és jobb ár-érték aránnyal.

A gyártók (LINDSAY, BEINLICH, EISELE, UTS) mindegyike nagy tapasztalattal és hagyományokkal bír, termékeik a legkiválóbb minőségi kategóriába tartoznak.

A gyártók kiválasztásánál további fontos szempont volt, hogy mind az öntözés, mind a hígtrágya kezelés területén teljes körű megoldásokkal tudjon a MAGTÁR KFT. a partnerei rendelkezésére állni.

A lineár, centerlineár, körforgó és corner saroköntözős rendszert az amerikai LINDSAY-től; a tiszta víz és hígtrágya kijuttatásra is alkalmas csévélődobos öntözőberendezéseket a német BEINLICH-től; a hígtrágya keverőket, szivattyúkat, tartálykocsikat a német EISELE-től; és végül a szeparátorokat a biogáz technológiában is jelen lévő német UTS cégtől szerzi be a MAGTÁR KFT. és kínálja partnerei részére.

Az amerikai LINDSAY cég a világ egyik vezető öntözőgép gyártója.

A ZIMMATIC márkanév alatt futó centerek, lineárok, saroköntöző corner berendezések mellett a LINDSAY komplett megoldásokat kínál a vezérlőrendszerre, az internet alapú irányításra, valamint integrált szivattyúállomásra és annak teljes vezérlésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINDSAY corner kar GPS vezérléssel

A 9500P körforgó öntözőberendezés a cég legmasszívabb modellje, felépítése rugalmasan változtatható.

A központi tornyon található a külsőleg szerelt forgó elosztó gyűrű, amely biztosítja az öntözővíz szabad áramlását; valamint a teljes központi vezérlését tartalmazó, 3 változatban rendelhető kapcsolószekrény.

Ehhez csatlakoztatható a FieldNET távvezérlési rendszer is.

A piacon legnagyobb, 3mm-es falvastagságú gerinchez süllyesztett menettel csatlakozó flexibilis fúvókacsövekkel tökéletes a vízzárás és a stabilitás.

A tornyoknál lévő rugalmas összekötő idomok kis nyomásveszteséget biztosítanak és akár 30%-os eltérést is engednek lejtős terület esetén.

A központi meghajtó motorok egyedi áttétellel rendelkeznek, ezáltal biztosítva a nagyobb teljesítményt.

A hajtóművek rövid tengelyes kialakítása hosszú élettartamot szavatol, amely stabilabb működést eredményez.

 

 

Speciális LINDSAY kerékmotor és hajtómű

 

A 9500P körforgó öntözőberendezés saroköntöző corner karral is szerelhető, így akár 15%-kal növelhető a beöntözött terület nagysága.

Lehetőség nyílik a corner kar GPS vezérlésére is, mely nem igényel földalatti indukciós kábel fektetést, ezáltal a nyomvonal egyszerűen változtatható.

A LINDSAY GPS megoldása biztosítja a corner tag cm-pontosságú vezérlését úgy, hogy nincs szükség egyéb RTK bázis állomásra vagy drága külső hálózati előfizetésre.

A meghajtó motor egy frekvenciaváltónak köszönhetően változó fordulatszámú, és folyamatos működésű.

A MAGTÁR KFT-nél lehetőség van különböző kialakítású lineár öntözőgépek rendelésére is.

A víz betáplálást tekintve tömlős vagy csatornás lineár rendszerek is rendelkezésre állnak, igény szerint átfordulós, kétkarú vagy átvontatható kivitelben.

A LINDSAY minden öntözőrendszeréhez szerelhető folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kemikáliás egység is.

A LINDSAY cég Watertronics szivattyú állomásairól egy időben több öntöző egység működtethető.

A szivattyúk csatlakoztatásával, egyedi dinamikus nyomásszabályozással valamint frekvenciaváltós szivattyúvezérléssel egyenletes vízkijuttatás és pontos nyomásszabályozás válik lehetővé.

A FieldNET távvezérlés a piacon egyedülállóan lehetőséget biztosít a felhasználó számára az öntözési folyamatok átfogó, internet alapú szabályozására.

A rendszer kiegészíthető mikro meteorológia állomással és talajszondával is.

Nem homogén területek (pl. eltérő talajviszonyok) öntözésére a LINDSAY cég a szórófejek egyedileg szabályozhatóságával GPS vezérelt precíziós öntözési opciót is (VRI) kínál, mely egyéb gyártók rendszereire is szerelhető.

A szántóföldi öntözés másik jelentős területe a csévélődobos öntözőrendszerek.

A BEINLICH öntözőgépek 2012-es évi fejlesztésének alapjait a magyarországi üzemelési tapasztalatok adták.

Ennek a fejlesztő munkának az eredménye a magyar igényeknek legjobban megfelelő német minőségben gyártott öntözőgép.

A széles típusválasztékkal rendelkező BEINLICH öntözőberendezések magyar nyelvű monitorral szereltek és GSM vezérlésre is alkalmasak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEINLICH öntöződob konzollal

 

A 2013-as év újdonsága a hígtrágya kijuttatására kifejlesztett csévélődobos berendezés, amely speciális turbinával szerelt.

A fejlesztés eredményeként magasabb szárazanyag-tartalmú hígtrágya is kiöntözhető. Igény esetén robbanó motoros meghajtás is rendelhető.

További előny, hogy egy jeladó görgő kapcsolatban van a tömlővel, ezért a behúzási sebesség állandó.

Kelesztő öntözésre vagy speciális kultúra öntözésére öntöző konzol használatát javasoljuk, amire egyedi lehetőséget kínál a gyártó.

A konzol robusztus kialakítása és stabilitása egyedülálló a piacon.

A hígtrágya kezelésében és kijuttatásában a csévélődobos öntözőberendezések mellett fontos szerephez jutnak az EISELE hígtrágya szivattyúk és keverők.

 

EISELE hígtrágya keverő és szivattyú

 

A több mint 120 éves német gyártó cég termékkínálatában a robosztus öntöttvas vázzal ellátott hígtrágya szivattyúk és keverők mellett helyet kaptak a tartálykocsik is.

Fontos megemlíteni a keverőknél alkalmazott vágórészt, amely segítségével a feltekeredett bála zsineg felaprítható és így nem okoz meghibásodást.

A keverők és szivattyúk motorjai a gyártó által tekercselt extra minőségű alapanyagból készülnek, és 20% túlterhelést is elviselnek.

Minden motorban található egy viszkozitás mérő szenzor, amely megvédi a motort az esetleges szivárgásból eredő károsodástól.

A keletkezett hígtrágya és biogáz üzemek fermentumának kezelésében fontos szerepe van a szeparátoroknak.

Az UTS szeparátorok nemcsak technológiai megoldásait, hanem méretét tekintve is egyedülállóak; 5,5kW-tól akár kategóriájában legnagyobb, 11kW-os motorral is rendelhetők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11kW-os UTS szeparátor

 

 

 

 

 

H-5000 Szolnok, Kombájn út 2.

Tel.: 56/510-130

Fax.: 56/510-133

E-mail: ontozes@magtarkft. hu

www.magtarkft.hu