fbpx

Újdonság az Amazone-programban: dupla-U profilú henger

Írta: - 2015 július 02.

A DUW 580 jelzésű dupla-U profilú hengerrel az Amazone egy új utánfutó hengert vett fel a nagy Certos TX kompakt tárcsás borona és a Cenius TX mulcskultivátor programba. Ennek a hengernek a különlegessége az 580 mm átmérőjű kifelé nyitott U-profilú gyűrűk, melyek a munka során földdel telnek meg. Az U-profilokban található tapadó föld és a visszatömörítendő talajfelszín között kapcsolat alakul ki, ennek köszönhetően a henger-megcsúszás minimális. Az U-profilú gyűrűk anyagkopása is rendkívül alacsony.

 

Az Amazone a DUW 580 jelzésű dupla-U profilú hengert a Certos TX nagy tárcsás boronához és a Cenius TX mulcskultivátorhoz ajánlja.

Továbbá erőssége a nagyon jó áteresztő képesség, amit a DUW 580 nyitott szerkezeti felépítése nyújt. Különösen a könnyű – középnehéz területeken alakul ki optimális földáram a hengereken keresztül. Ez az egyengető hatást is tovább javítja.

A nyitott szerkezeti felépítés ellenére a dupla-U profilú henger felfekvő felülete és a teherbíró képessége nagy, mivel az egymáshoz képest eltolva elrendezett első és hátsó hengerek profilgyűrűi egymásba kapcsolódnak. Ez lehetővé teszi a talaj jó minőségű visszatömörítését. Ezzel egyidejűleg a gyűrűk eltolt elhelyezése a gyűrűk közti rész öntisztító hatásához is vezet.

A dupla-U profilú hengerhez az Amazone opciós felszerelésként pálcás boronát kínál. Igény esetén ezzel az eszközzel lehetővé válik a talaj további egyengetése.